Борис Джонсън обеща Брекзит на Хелуин. С или без сделка

Борис Джонсън обеща Брекзит на Хелуин. С или без сделка - картинка 1

Борис Джонсън - фаворитът за следващ премиер на Великобритания, обеща да я изведе от Европейския съюз на 31 октомври със или без споразумение. "Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин, на 31 октомври", казва Джонсън в интервю пред Би Би Си. "И начинът нашите приятели и партньори да разберат…

Борис Джонсън - фаворитът за следващ премиер на Великобритания, обеща да я изведе от Европейския съюз на 31 октомври със или без споразумение. 

"Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин, на 31 октомври", казва Джонсън в интервю пред Би Би Си. "И начинът нашите приятели и партньори да разберат колко сме сериозни, в крайна сметка е, опасявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обгърнала в огромен облак от много време и да се готвим уверено и сериозно за излизане без сделка", каза Джонсън, цитиран от Ройтерс и БТА. 

Джонсън отново изказа съмнения дали ще бъдат изплатени договорените по-рано 39 милиарда лири (49 милиарда долара) при развода с ЕС, което вероятно ще настрои срещу Лондон преговарящите в Брюксел, посочва Ройтерс.

Мисля, че трябва да има творческо двусмислие кога и как ще се плаща, каза още Джонсън.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове