Борисов безсилен пред блокадата

Борисов безсилен пред блокадата - картинка 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът определи поведението на гръцките фермери като геноцид спрямо българските превозвачи

9/ Като геноцид определи поведението на гръцките фермери премиерът Бойко Борисов днес по време на парламентарния контрол. Той обясни, че българските власти са в безизходица и вече нямат мерки, които да предприемат, за да решат проблема.

„Всеки ден ден пишем писма от Министерството на външните работи - безобразие и нямам друга квалификация за действията по нашата граница.

 

Просто с тези хора вече не знам какво мога да направя повече.

 

2-3 пъти говоря с техния премиер, с опозицията на Гърция, с председателя на Европейската комисия, с комисарите, с колегите на Европейския съвет. Единственото, което получавам като отговор е: нямаме контрол върху тях". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол, цитиран от БГНЕС.
Темата за блокадата повдигна депутата от Българския демократичен център Явор Хайтов, който поиска да разбере кога ще се сложи край на затварянето на границата и съответно на загубите за страната ни от тези блокади.

 

Борисов увери, че два-три пъти е говорил вече с премиера на Гърция Алексис Ципрас

 

и с колегите си в Европа, но получава единствено отговора, че гръцките власти нямат контрол над протестиращите по границите с България. „Всички форми на разговори с министри, с полицейски началници, на молби сме ги изчерпали", увери още веднъж Борисов.

Днес на обяд представители на гръцките фермери от стачния съвет на Промахон се срещнаха с премиера Алексис Ципрас, но не останаха доволни от разговорите и обявиха, че отново затварят границата за неопределено време. Блокадата продължава повече от месец, а от съюза на превозвачите изчислиха, че загубите на транспортните фирми вече надхвърлят 15 млн. евро.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове