Борисов бори усещането за тревожност и корупция в обществото

Борисов бори усещането за тревожност и корупция в обществото - картинка 1

МС обсъди мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите

Когато има административна тежест и хората изгубят дни, за да извадят един документ, това създава усещане за тревожност, корупция и напрежение в обществото. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, пише news.bg.

Министър-председателят свика срещата, за да бъдат обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите. В Министерския съвет са и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Борисов посочи още, че идеята е гражданите и бизнесът да не се редят гише след гише. По думите му, едва ли има политик, който да не е поставял това във фокуса на своето предизборно говорене.

"Искам да положим цялата си воля това да се случи", отсече премиерът. Борисов даде да се разбере - няма няма месеци, нито години, нито време за анализи.

"Прекрасно всички знаят къде са местата, където се формират опашките", отсече той. Там, където е необходимо, ще се вложат средства, подчерта Борисов. Той изтъкна важността на това държавата и общините да постигнат синхрон.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Къде ще прекарате коледните празници?

У дома, със семейството.

45.16%

В някоя класическа коледна столица - Виена, Прага, Будапеща!

22.58%

Колкото по-далече, толкова по-добре!

17.74%

Където има сняг, какво е Коледа без снежинки!

14.52%

Блогове