Борисов и Нинова отричат да са ходили в сараите на Доган

Борисов и Нинова отричат да са ходили в сараите на Доган - картинка 1

В един глас: Не били договаряли следващо управление

ремиерът Бойко Борисов обяви, че е пълна лъжа, че е посещавал почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да обсъжда политически сделки, в т.ч. и управление на ГЕРБ с ДПС.

 

По-рано днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и съпратийци се опитаха да стигнат до плажа в база "Росенец", където е т.нар. лятна резиденция на Ахмед Доган, но не бяха допуснати от анонимни охранители (всичко четете тук).

 

Във видео, излъчвано във фейсбук, Христо Иванов обяви: "По моя информация тук идват Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки, за които никога няма да ви съобщят. Една от тях е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без за това да е потърсена волята на българските граждани".

"Дневник" задава въпроси на премиера Бойко Борисов чрез Правителствената информационна служба. В отговор от там обявиха: "Не. Твърденията на г-н Иванов са пълна лъжа".

"Дневник" публикува въпросите към Борисов и отговорите едно към едно.

Посещавал ли е премиерът Бойко Борисов лятната резиденция на Ахмед Доган? Кога? Защо?

- Не, лъжа.

Посещавал ли е зимната резиденция? Кога? Защо?

- Не, лъжа.

Водил ли в Борисов разговори с Ахмед Доган? Кога? На какви теми?

- Не, лъжа.

Обсъждано ли е бъдещо управление на ГЕРБ с ДПС, както твърди Христо Иванов?

- Не, лъжа.

От "Дневник" са изпратили въпроси и на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Днес от парламентарната трибуна тя каза, че не е вярно, че е договаряла коалиция между БСП и ДПС. След като нарече Христо Иванов участник в модела на управление на Бойко Борисов, тя каза:

"Уважаеми скрити в сенките персони, няма да успеете. Не е вярно - хората помнят". После обяви, че от години твърди, че има нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти".

Коментара си по твърденията на Христо Иванов Корнелия Нинова направи в рамките на изказване, че управляващите се опитват да разбият БСП отвътре, за да няма опозиция. Тя каза още, че атакуват и президентската институция.

Лидерът на БСП анонсира три действия на опозицията до края на юни - внасяне на предложение за анкетна комисия, която да провери купуването на акции от Първа инвестиционна банка от държавата; внасяне на предложение за анкетна комисия за несъбраните 700 млн. лв. от хазарт и внасяне на вот на недоверие заради корупцията.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове