Борисов отменя забраните за къмпингуване

След отмяната на поръчки, дойде време и на забраните

4/ Премиерът Бойко Борисов ще отмени забраната за къмпингуване, като за това ще стане официално ясно още днес. Това съобщи Борислав Сандов от "Зелените", който днес е провел телефонен разговор с Борисов и председателят на парламента Цецка Цачева.

"Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите. По-късно от кабинета на Борисов ще разпратят съобщение", сподели Сандов.

Пред OFFNews той коментира, че се готви нов законопроект и всичко е въпрос на добра координация, за да се случи всичко преди началото на сезона.

В рамките на до месец-два регулацията при къмпингуването и палатките ще бъдат променени, изрази увереност Сандов.

След разговора си с Борисов, "зеленият" активист е получил обаждане и от министър Ангелкова, като между тях е обсъден спорният закон за туризма, който забранява палатките и в планината

Ангелкова казала, че това решение е "по-скоро грешка, дошла като част от обсъжданията".

"За мен това е категорична воля за промяна от страна на правителството. Ние сме "за" установяване на правила, като всички споделяме мнението, че е нужно да се конкретизира терминът "къмпингуване", за да има регулации", коментира Сандов.

Той добави още, че би било добре, ако общините също се постараят и създадат места за къмпинг, за които хората да плащат такси.

Сандов уточни, че протестите, организирани за днес, остават, за да покажат на управляващите, че хората искат да бъдат чути.

Относно прокурорските проверки на екоорганизации, Сандов коментира, че едва ли те имат връзка с разговора му с Борисов.

"Ние сме публична организация и няма от какво да се притесняваме. Тези проверки само ще докажат обратното на това, което няколко души се опитват да ни вменят в обществото", завърши Сандов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове