Борисов: Пак не можах да си кажа важното...

Борисов: Пак не можах да си кажа важното... - картинка 1

Спокойно, г-н премиер, познаваме си ви вече

Тази сутрин започна с интервю на премиера Бойко Борисоя  в сутрешния блок „Здравей България“ по Нова ТВ. Типично в негов стил, той говори много,, но нищо съществено не каза. Накрая на интервюто дори и Борисов си призна, че не бяха засегнати важни теми като енергийната ефективност, например. Е, не, тя не е важна, защо да е засягаме.

Ето всъщност какви врели-некипели ги сътвори премиера:

„Не е време за избори и за кандидатури, ще му дойде времето през август или септември.Ще видим кога президентът ще назначи изборите и тогава ще взимаме решение”, заяви Борисов. Бихме допълнили, че никой не ви пита, де. Според нас може и да е време...

Но разбрахме едно със сигурност Цв Цв няма да се кандидатира за президент. Вече може да спим спокойно. И все пак не разбрахме кандидатурата на ГЕРБ, но карай, бе. Това е Бойко, от него нищо се не разбира.

И още: Борисов разказа, че е разговарял с президента Росен Плевнелиев вечерта преди той да заяви публично, че няма да се кандидатира за втори мандат. „Зададох му въпросите "Какво мислиш? Как мислиш? Ако мислиш - какво желаеш от мен и от ГЕРБ?. Той каза, че има лични причини да не се кандидатира за втори мандат”, разказа премиерът. Разбрахме, че няма да е Плевнелиев.

А, Бойко като един истински почтен мъж поожела успех на Георги Първанов, който май май се готви за президентски избори. Но премиерът категорично подчерта, че няма да има общ кандидат с АБВ. Да, бе те не бяха в коалиция. Разритаха се работите.

„АБВ прави същото, което прави ДСБ – искаме да имаме общ кандидат, ама ние ще посочим кой да е той.  АБВ с този ход излиза напред и казва „Първанов ще е кандидата за президента, но ние сме за обща лява кандидатура” и  поставя Корнелия Нинова в две много неловки ситуации. Ако тя подкрепи Първанов, тя заминава, за всички е ясно това, тоест тя е принудена да издигне свой кандидат”, отбеляза още той.

Премиерът коментира и международната политика (не че е много компетентен, но да се направи). На въпрос дали президентът на Турция Реджеп Ердоган се намесва във вътрешната политика на България, каквито обвинения се чуха, Борисов заяви, че всеки има право да си говори каквото иска.

„Той има уважение към мен и това, което поеме като ангажимент, го прави. Дали сме дума, че заедно ще пазим българо-турската граница от бежанския поток. Разчитам на неговата дума. Трябва да си запазим добрите отношения, за да си гарантираме границата”, коментира Бойко Борисов.  

Е, каквъв по-конкретен отговор от този. „Всеки има право да си говори каквото си иска“, а ние добавяме „аз ще си правя каквото си знам“.

Но Борисов ни успокои, че натискът на границата е почти нулев. И предупреди „Да не дърпаме дявола за опашката“. А, кой е дяволът всъщност.

Иначе Бойко не го е стах от рефендума на „добрия шоумен Слави Трифонов“. Едно национално допитване, какво толкова, ГЕРБ ще го обори.

И накрая премиерът поздрави внучето си и заяви, че снимките, качени във „Фейсбук“ показват обичта на малък Бойко към щангите. И той ще е спортна натура като дядо си...

И в крайна сметка какво разбрахме: че всичко е тип-топ в държавата, че премирът се чуди какво да говори. Ох, де, да беше така, но не е, за съжаление...

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове