Борисов поиска оставките на директорите на "Лозенец", "Пирогов" и Педиатрията

Борисов поиска оставките на директорите на "Лозенец", "Пирогов" и Педиатрията - картинка 1

3-годишно момченце почина, след като родителите му минали през три болници и не било прието

Премиерът Бойко Борисов поиска от здравния министър Кирил Ананиев да отстрани всички директори на болници и всички, които са замесени в случая с починалото 3-годишно дете.

Случаят е от миналата седмица, когато стана ясно, че момченце е починало, след като родителите му са минали през три болници и не е било прието - болниците са Педиатрията "Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов".

Премиерът съобщи, че е бил на среща с родителите на починалото детенце в Министерски съвет.

 

Борисов добави още, че иска прокуратурата да си съдейства с ВМА за съдебно-медицинската експертиза, а директорите ще бъдат отстранени, докато траят проверките на прокуратурата и експертизите.

"Трябва да има възмездие. Това бездушие - да гледат детето, разстроих се, незабавно да се махат от там, докато свършат проверките. Толкова пари за здравеопазване се дават...", категоричен бе премиерът. 

В заключение министър-председателят посочи, че се отпускат 6.7 млн.лв. за плащане на данъците на болница "Лозенец" и отново се възмути: "Само плащаме и ефектът е разплакани родители при мен".

 

Припомняме, че вчера по информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е причината за смъртта на детето. 

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев назначи проверка в три столични болници заради починалото 3-годишно дете. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове