Борисов: При служебно правителство се кандидатирам за президент

Борисов: При служебно правителство се кандидатирам за президент - картинка 1

Премиерът в оставка обяви преговорните екипи с "Демократична Бълтария" и "Има такъв народ"

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви днес, че ще се кандидатира за президент, ако се стигне до предсрочни избори и бъде съставено служебно правителство.

Изявлението Борисов направи пред репортери, излизайки от болница "Софиямед", където онзи ден оперираха коляното му.

"Ако Слави не направи със 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са отговорни хора и всички купом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях. Да видим", каза още Борисов.

 

Според него се готви управление на задкулисието.

"Как д-р Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички изведнъж? Аз съм участвал в правене на правителства и комисии. Там се сяда и казва: ние ще ви подкрепим за здравната, вие за правната, вие ще ни подкрепите за председател, ние за заместник-председател. Сиреч тези партии, след като имат такова брутално мнозинство от 165 души, и за всички постове категорично заедно и монолитно гласуваха, някъде са се провели разговори". каза Борисов.


Той увери, че ГЕРБ действат като отговорна партия и именно поради тази причина в проектокабинета "Митов" са предложени най-добрите им хора.

"Мисля, че ще се справят добре. Днес в преговорния екип на ГЕРБ ще бъдат Дани Митов, Томислав Дончев и председателят на СДС Румен Христов. Да видим "Да, България" какво не им харесват на тези хора. Утре преговорният екип с „Има такъв народ“ ще бъде от Дани Митов, Любен Дилов и Калин Вельов. Да видим тези сценаристи. Да видим какво не харесват или какво не искат да се направи", каза още Борисов.

Той допълни, че "Демократична България" подкрепят "Има такъв народ", които довчера за тях са били "чалгари", а "те нали са умните и красивите".

"Слави Трифонов не обича хората и каквито и протести да има, никога няма да се съобрази. Може би това е по-правилно. Не знам. Той е твърд човек и аз много го харесвам. Веднъж със Слави Трифонов бяхме на кино и срещнахме Иван Костов с неговата съпруга пред киното. Той се здрависа с мен. Слави Трифонов си подаде ръката, той си бръкна в джоба и не му даде ръка. Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна, европейска, призната партия от всички – партията на ГЕРБ. Довчера бяха чалгари за тях, те бяха умните и красивите", каза Борисов.

И допълни:

"Искаме това да се запомни в историята. Видяхме да блъфират с "Росенец". Ние не само подкрепяме „Росенец“, а и внасяме".

Според него планът за възстановяване е възможно най-доброто за капацитета, койт има държавата.

"Аз съм му сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме по негово искане шефа на Софийски градски съд, когато ВКС по негово предложение, всичко му беше добре. Когато каза, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши. И те са хора на задкулисието. Да съм бил умен, да съм ги записал, само че не съм бил умен, бил съм коректен, бил съм нормален и такъв ще остана. Всички като ги гледам, омразата върши работа една – две седмици. След това трябва да си покажат капацитета"каза още Борисов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове