Борисов: Проверяваме сигнали, светът е във война

Борисов: Проверяваме сигнали, светът е във война - картинка 1
Снимка: БГНЕС

Взели сме мерки за спокойствието на гражданите, обясни премиерът

9/„Има получени няколко сигнала в службите, които се проверяват”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ямболското село Лозенец по повод това, че няколко големи обществени сгради в София са осъмнали тази сутрин с въоръжена полицейска охрана, съобщи БГНЕС. Борисов обаче не пожела да обясни какви са тези сигнали, но увери, че са взети всички превантивни мерки.

"Светът е във война и просто ние затова правим това обучение на границата, за да сме подготвени за най-тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително и със затваряне на КПП при мигрантска вълна, натиск от гръцка или македонска страна. Уведомили сме съседите, че играем занятия, но българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички мерки и че сме подготвени за най-тежки сценарии.

Така че използваме почивните дни, когато и трафикът е по-малък, за да дислоцираме силите и средствата. Някои от тях ще останат и за по-дълго, но така или иначе имаме готовност, подчерта Борисов. /БГНЕС

Има засилено полицейско присъствие поради дългите празници и струпването на много хора на ж.п. гари, автогари, транспортни възли, паметници на културата, обясни по-рано пред "Фокус" директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. „Извършват се полицейски проверки на гражданите, изискват им се документи за самоличност”, каза той и уточни, че това се прави изцяло в посока гарантиране на безопасността.

/37

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове