Борисов се страхува: Четвъртък и петък ще ни правят Костинброд

Борисов се страхува: Четвъртък и петък ще ни правят Костинброд - картинка 1

Вебер обеща да вкара България в Шенген

Четвъртък и петък ще ни правят Костинброд." Това заяви премиерът Бойко Борисов на финала на най-голямото предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София. На форума присъстваше и кандидатът за председател на ЕК от Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер.

Тези думи, с които Борисов предупреди партията си, бяха като заключение на речта му.

"Видяха, че изядохме шамарите, извлякохме си поуките, но партията се вдигна. Това ги плаши", каза Борисов.

По всяка вероятност Борисов имаше предвид скандала с новите апартаменти на управляващите, заради който лидерът на парламентарната група Цветан Цветанов се раздели с поста си и депутатското място. Борисов предположи, че активното мероприятие може да бъде и в деня за размисъл, за да не може да се реагира.

На 11 май 2013 г., в деня за размисъл преди изборите, тогавашният изпълнителен директор на TV7 Николай Бареков в пряко предаване от Костинброд, където се печатаха бюлетините за изборите, обяви, че се готви фалшификация и са отпечатани допълнително 400 хил. бюлетини. Сигналът до прокуратурата е подаден от Мая Манолова, тогава член на ръководството на БСП. Прокуратурата повдигна обвинение за престъпление по служба на Росен Желязков в качеството му на главен секретар на служебното правителство и през април 2015 г. той беше оправдан. На почти всички избори оттогава от ГЕРБ предупреждават за нов "Костинброд".

Борисов призова структурите да помолят хората да се върнат в неделя да гласуват, защото за "нещастие" времето в дългия предизборен уикенд ще бъде хубаво.

Борисов разкритикува президента Румен Радев заради започналите сондажи за избор на нов главен прокурор.

"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството, какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", заяви Борисов.

В началото на изказването си Борисов нападна и "Демократична България" и ДСБ, които като членове на ЕНП не се вслушали в призива на председателя на Европейската народна партия Джоузеф Дол всички партии от политическото семейство да се явят заедно, като ги нарече "помагачи на БСП".

В речта си Борисов припомни познатите успехи на държавата и се зарече, че следващите месеци ще се строят нови заводи. "И то точно такива, от каквито има нужда държавата, реални инвестиции", каза Борисов.

"Първата ми повеля като председател на Европейската комисия (ЕК) ще е България да получи пълно членство в Шенген, заяви Манфред Вебер. "Мечтая си за Европа като континент, в който никой от никоя част от Европа да не се налага да напуска родното си място, за да търси работа в чужбина. Равни условия за живот, еднаква социална закрила. Ние от ЕНП издигаме слогана "Европа на равенството". Европа е повече от икономическа зона. Европа са ценности. Има голяма разлика в Европа, но имаме едно нещо общо – във всяко селце, във всеки град има има малка църква. Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме християнски ценности като любов към ближния и ще се движим в тази насока", каза Вебер в речта си пред присъстващите.

Хилядите присъстващи държаха плакати със слогана на Вебер The power of we ("Силата на ние") и при влизането му бяха подканени от водещия да вдигнат високо плакатите, за да го "посрещнат както подобава".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове