Борисов спря още една обществена поръчка чрез чистачка от "Летище София"

Конкурс за почистването на аеропорта на стойност 12 млн. лв. беше отменен. Този път заради съмнения, че парите отивали при компания на бизнесмена Александър Сталийски

9/След като разпореди спирането на обществени поръчки на стойност над 1 млрд. лева, премиерът започна да отменя и сключени сделки.

Става въпрос за договор за почистване на „Летище София“ на стойност 12 млн. лева, за който според "24 часа" съмненията били, че се изпълнява от фирма на бизнесмена Александър Сталийски.

Куриозното е, че това се разбира от публикация във Фейсбук на една от чистачките, която разказва, че лично Борисов й се бил обадил, за да я информира за тези свои намерения. Съобщението е споделено и на страницата на самия министър -председател.

Договорът е сключен с "Аеропорт Клийн" в края на миналата година. Историята започва още през 2013 година. Първоначално процедурата е прекратена, но в последствие Върховният административен съд отменя това решение.

"Летище София" сключва договора, който ще остави на улицата част от служителите, отговарящи за чистотата. Договорът е за непрекъснато поддържане на сградите и обектите на аеропорта за период от 4 години с персонал и хигиенни материали на изпълнителя. Тоест

дейността по почистване на летището се дава на външна фирма.

Според „24 часа“ този път съмненията са, че фирмата е свързана с бизнесмена Александър Сталийски, но пред изданието той отрича да има нещо общо. Сталийски е беше сочен за един от най-близките до Борисов бизнесмени. Той и приятелката му Виолета Сечкова бяха в списъците с големите вложители в КТБ.


Ето пълният текст на споделеното от Борисов съобщение от Евелина Петрова:
/правописът е оригинален/


"Вярвате ли в чудеса?! Аз – Да!

Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – Министър-Председателя на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора, и ще ни остави да работим на летището.

Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бошува в мен, но знам едно - удари ме гръм! Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиера. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!! Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни!

Господин Борисов, Бог да Ви благослови!

След това Евелина Петрова публикува в мрежата и следния призив:

„Колеги и колежки, всички, които искат да останат на Летище София, довечера пред Правителствена зала в 18.00 часа с деца, мъже и роднини, елате да изразим благодарността си на Единствения Човек в тази държава - Господин Премиера, Бойко Борисов. Човекът, който ни чу и разбра нашата болка!!!“

А ние оставаме без думи и без коментар.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове