Борисов взе главите на депутат и зам. кмет на София

Борисов взе главите на депутат и зам. кмет на София - картинка 1
Снимка: колаж: Фikov

Поръчка за 236 730 лв. е спечелена от фирма, в която съдружник е съпругът на депутата Ирена Коцева

Премиерът Борисов поиска оставките на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева и на зам.-кмета по транспорта на София Любомир Христов, потвърдиха от правителствената пресслужба. Според разследване на Нова ТВ, съпругът на Ирена Коцева е спечелил обществена поръчка, възложена от Христов, за спирки за градския транспорт в столицата.

Обществената поръчка е за поставяне на 60 спирки на столичния градски транспорт, на стойност 236 730 лв. и е спечелена от фирма, в която съдружник е съпругът на депутатката. В разследването на  Нова ТВ експерти са изчислили цена за подобни спирки, и са установили, че пазарната цена е два пъти по-ниска от договорената.

Цветан Цветанов днес заяви пред журналисти в парламента, че Ирена Коцева вече е заявила желание да подаде оставка. По-късно двамата ще имат разговор.

Кметът на София Фандъкова, ще се заеме с въпроса за оставката на Христов след завръщането си  от  заседание на Комитета на регионите в Амстердам, днес  следобед информират от общината.

Припомняме, че  на срещата с актива на ГЕРБ, която се проведе тази неделя Борисов обяви, че ще бъде безкомпромисен

към всички свои хора по отношение на корупцията и предупреди общинарите в столицата с думите "Ако някой си мисли, че на общински пазар в София може да си прави далавера и няма да го докопам един ден, дълбоко се лъже".

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове