Борисов: ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация

Борисов: ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация - картинка 1

ГЕРБ стяга редиците заради президентското вето

"Политическа партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно - за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина - електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват".

Това коментира премиерът Бойко Борисов, след като президентът наложи вето на промени в Изборния кодекс.

"Благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази. Така че аз винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас.

Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите.

Затова във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение.

Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус", допълва Борисов.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове