Боряна Димитрова: Усещането е, че ИТН проявиха тежка неадекватност към ситуацията

Боряна Димитрова: Усещането е, че ИТН проявиха тежка неадекватност към ситуацията - картинка 1

Политическа загадка е в стратегията ли е на президента да създаде модел, конкуриращ партиите, които го подкрепят

Наблюдаваме сериозно дискредитиране на "Има такъв народ". Усещането за тях е за тежка неадекватност към ситуацията, коментира пред bTV социлогът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

Същевременно има оценка и за една лековерност от страна на другите протестни партии, че е достатъчно да не харесваш ГЕРБ, за да се харесаме един друг. Видяхме, че това не е достатъчно, каза тя.

В тази игра невинни няма - всеки понася част от отговорността, но в различна степен. И ще го видим на изборите, заяви Димитрова.

За мен остава една политическа загадка: в стратегията ли е на президента да създаде модел, който да конкурира партиите, които го подкрепят? Защото такъв евентуален проект би конкурирал ДБ, ИБГНИ, включително БСП. Това стратегия ли е - да изградиш проект, който да конкурира партиите, които те подкрепят? Това за мен е загадка, коментира Димитрова по повод хипотезата, че Кирил Петков и Асен Василев могат да създадат нов политически проект.

Ако изборите за президент и парламент не са 2 в 1, вотът за държавен глава ще е първи, а това ще доведе до по-ниска избирателна активност на парламентарния вот, прогнозира социологът.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове