Божков предлага избор между Борисов, Пеевски, Сретен Йосич, Тити или Наско Сираков

Божков предлага избор между Борисов, Пеевски, Сретен Йосич, Тити или Наско Сираков - картинка 1

Анкетата е отворена с до 100 имена, което дава възможност от нея да се възползват фенове на други отбори да засипват с подигравки "Левски"

Хазартният бос Васил Божков пусна нова анкета за бъдещия собственик на футболния клуб "Левски", която бе обявена от повечето фенове на тима като гавра. 

Укриващият се в Дубай бизнесмен предлага избор между премиера Бойко Борисов, депутата от ДПС Делян Пеевски, сръбския наркобос Сретен Йосич, "синия" активист Тити Папазов и легендата на отбора Наско Сираков.

Въпреки че официалните фенски организации на клуба призоваха да не се участва в инициативите на Божков, към тях има сериозен интерес и хиляди гласуват.

 

Анкетата е отворена с до 100 имена, което дава възможност от нея да се възползват фенове на други отбори да засипват с подигравки "Левски". Тимът тази година отбелязва 106 години от основаването си, но е на крачка от фалита.

Божков държи близо 87% от акциите чрез близкия до него бизнесмен Георги Попов, който се предполага, че е при него в Дубай. Въпреки призивите на "синята" общност Божков да реши бързо казуса около собствеността, засега той не дава сигнали, че е готов на това.

Божков обяви, че не може да издържа "Левски", след като прокуратурата му повдигна 11 обвинения и хазартният му бизнес у нас на практика бе приключен.

През последните дни юристите са разделени по въпроса кой е собственик на "Левски". На 8 май близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов.

От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов". Според някои юристи, иска или не, премиерът Бойко Борисов не може да откаже да приеме акциите. В същото време Борисов само номинално се води собственик, ако не е вписан в книгата на акционерите като такъв.

Предложенията в анкетата на Божков продължават поетия от него курс. След като Божков обяви, че дефакто Борисов определя през последните 10 години кой да е собственик на тима, сега предлага феновете да избират между премиера, Делян Пеевски, който дари на клуба  половин милион, и международния наркотрафикант Сретен Йосич, който Борисов публично е посочвал като заплаха за живота си.

В анкетата все пак фигурира и Наско Сираков около когото феновете се обединиха за нов собственик на акциите.

Докато проблемът със собствеността продължава да не намира решени, положението в клуба става все по-тежко. Изпълнителният директор Павел Колев съобщи, че до юли месец ще са необходими около 3 млн. лева или има опасност клубът да влезе в процедура по несъстоятелност.

Затова феновете продължават кампанията за набиране на средства.

Бившият футболист на тима Валери Божинов съобщи, че е помогнал с около 20 хиляди лева и така той се нарежда сред най-големите дарители. Според публичната информация обаче класацията се води от Делян Пеевски с половин милион лева, които ръководството на клуба реши да приеме въпреки съпротивата на феновете.

Името на Пеевски не се свързва за първи път с тима. По-рано тази година един от адвокатите му  - Александър Ангелов, дари малко над 140 000 лв. на "Левски".

В миналото Ангелов бе собственик на "Левски" заедно с Иво Тонев и Николай Иванов. След това акциите преминаха при Спас Русев, а след това в близкия до Васил Божков – Георги Попов. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове