Божков предлага на Трифонов общо явяване на вота

Божков предлага на Трифонов общо явяване на вота - картинка 1

Слави Трифонов отказа коалиция

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отказа прелдожението на Васил Божков за коалиция.

"Още на 30 ноември аз заявих, че партия "Има такъв народ" ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал".

Това написа Трифонов във фейсбук.

 

"Изгнаникът" в Дубай, отскоро и партиен лидер - Васил Божков, предложи сутринта обединение на формацията му "Българско лято" с тази на Трифонов. Офертата бе отправена чрез профила му във фейсбук.
 

"Много от целите на "Българско лято" и ПП "Има такъв народ" съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021.

Слави, ако наистина искаш да спасим България - да се обединим", написа Божков.

И прилага списък с "основните принципи и цели" на двете партии , за да онагледи съвпаденията, според него. Сред които референдуми като форма на участието на гражданите във властта, реформа в правоохранителната система, ненамеса на политиката в съдебната власт, повишаване на доходите, електронно управление и електронно гласуване и др.

Неотдавна, по повод спекулации, че "Демократична България" предлага съвместно явяване на вота с партията му, Трифонов заяви, че "Има такъв народ" категорично отива сама на избори. Именно това визира в задочния си отговор до Божков Трифонов.

Иначе към момента социологията дори не мери партията на бизнесмена с 18 обвинения. Формално обаче тя все още не е регистрирана. Миналата седмица стана ясно, че Софийската градска прокуратура е внесла протест срещу решението на първоинстанционния съд да впише в регистъра на политическите партии ПП "Гражданска платформа "Българско лято". 

При първия опит за регистрация на партията - с чиито сподвижници Божков се срещна в Дубай, Градската прокуратура се оказа, че не е призована редовно. Въпреки това неин представител се яви. Това дело бе на 29 януари, а евентуално протакане сериозно застрашаваше участието на "Българско лято" на предстоящите избори. Така или иначе делото се отложи.

СГС обаче прие, че няма пречки да регистрира партията в следващото заседание - на 5 февруари. И го стори.

Сега аргументите на държавното обвинение са, че не е ясно точно как се е провело учредителното събрание (то беше онлайн), как са се включили всички едновременно, имало много поправки в имена и ЕГН.

Отсрещната страна има време за възражения срещу прокуратурата и делото предстои да се гледа пред ВКС.  

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове