Брат на камикадзе от Брюксел ще участва на Олимпиадата

Брат на камикадзе от Брюксел ще участва на Олимпиадата - картинка 1

Момчето е европейски шампион по таекуондо

Мурад Лаахрауи, брат на един от самоубийствените атентатори в Брюксел, спечели златен медал на Европейското първенство по таекуондо и така се класира за Олимпийските игри в Рио, където ще представлява Белгия.

По-възрастният брат на Мурад- 24-годишният Наджим, бе един от двамата камикадзета, които се самовзривиха на летището в Брюксел на 22 март, а атаките по белгийската столица отнеха живота на 32 души.

21-годишният Мурад е един от 185-те представители на Белгия на Игрите, които стартират на 5 август. Той ще участва в категория до 58 кг.

В пресконференция 2 дни след атаките по Брюксел, Мурад сподели, че брат му е бил мило и интелигентно момче и не е показвал знаци на радикализация преди да напусне дома си в посока Сирия през 2013 и да спре всякакъв контакт със семейството си. "Не избираш семейството си", отбеляза тогава Мурад.

Мурад и Наджим са родени в Белгия в семейство с марокански корени. Двамата братя поемат по коренно различни пътища. Мурад се интересува от спорт и представя Белгия на различни шампионати. Вече има и три златни медала по таекуондо. 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове