Братя Бобокови: Пеевски иска да придобие бизнеса ни. Но човекът, организира всичко, е Борисов

Братя Бобокови: Пеевски иска да придобие бизнеса ни. Но човекът, организира всичко, е Борисов - картинка 1

Двамата обвинени бизнесмени заедно в интервю за бТВ. И подозрения, че службите подслушват директно президента

Прокуратурата няма на разположение телефона, от който бизнесменът Пламен Бобоков е контактувал с президента Румен Радев. Което навежда на мисълта, че за да имат службите и да показват съобщения, би следвало да е подслушван именно президентът. В комуникацията между двамата обаче няма нищо укоримо.

 

Делян Пеевски - но чрез помощта на премиера Бойко Борисов, е искал да придобие бизнеса на братя Бобокови, откъдето са тръгнали "съчиненията" на държавното обвинение и акциите срещу собствениците на "Монбат" и "Приста ойл". Западните партньори на бизнесмените наричали случващото се в България "принудително отнемане в български стил". А министър-председателят е лъжец, опитва се да "бъде режисьор" и можел да спечели за 10 години няколко пъти "Оскар" за главна мъжка роля. Но ако българите са "привикнали" политиците да лъжат, какво следва, ако и главният прокурор лъже - каквото обвинение бе хвърлено към Иван Гешев. Един от примерите са негови твърдения пред комисията LIBE в Европейския парламент - като това как бизнесмените били придобили имуществото си по престъпен начин. 

Това обобщение е само част от твърденията на Пламен и Атанас Бобокови, които бяха в студиото на "120 минути" по бТВ. Няколко дни след като съдът пусна от ареста големия брат Атанас срещу парична гаранция от рекордните 2 млн. лв., преди това Пламен Бобоков - който все пак през по-голямата част от времето, откакто от пролетта тече "разследването на организирана престъпна група", е на свобода, беше с гаранция от 1 млн. лв., тя с времето се променяше. 

Пламен Бобоков, който бе обвинен и за незаконно внасяна на боклук, и за търговия с влияние покрай разговори с президентския секретар Пламен Узунов - също обвиняем, - не отрича, че е контактувал с държавния глава, когото познава отпреди 3 години, а с президентската съпруга Десислава Радева се поздравявали за празници. Припомнено бе, че Бобоков си е писал и с премиера Борисов (но тези съобщения не бяха разпространени от прокуратурата - б.р.) 

"Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски, но човекът, който е организирал всичко, е Бойко Борисов", заяви Пламен Бобоков.

Човекът, който е организирал цялата интрига, този, когото всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара” за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор. (...)"

Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас, и е решил в последния момент да се възползва, допълни Пламен Бобоков.

На въпроса как Пеевски иска да вземе бизнеса им, Атанас Бобоков отговори:

„Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови – организирана престъпна група, „Монблан”, „Приста ойл”…” 

Братята бизнесмени не уточниха откъде имат тази информация. Пламен Бобоков само вметна: 

„Имаме си канали. Аз нали ви казах, в тази държава всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна държава, вече под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по-рано, някой път по-късно се разбира всичко. Няма как да се скрие, и Борисов не може да се скрие." 

И предположи, че министър-председателят страда от чувство за страх и ужас от това причиненото от него на други хора да не му се върне. 

На въпроса каква е ролята му в това техният бизнес да бъде придобит от Пеевски, Пламен Бобоков допълни: 

Аз смятам, че той си е въобразил… вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките тези внушения – че ние сме приятели с Васил Божков, Васил Божков искал да сваля правителството, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КГБ, пълни простотии." 

И заключи, че според него в случая с Борисов трябвало да се намесят специалисти - медицински. Атанас Бобоков разказа за случвалото му се в следствения арест на "Г. М. Димитров" и в болницата на затвора, където е прекарал 40 дни заради проблем с колянна става, която е била сменена преди това. Показа и кадър на подутия си крак - за да се види, че състоянието му не е било никак добро. 

"Това не е място, където пожелавам на някого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата. Много малко хора смятат, че имам някаква вина"каза Атанас Бобоков. 

В болницата пък за 40 дни ортопед го прегледал общо веднъж. Благодари на сестрата, която е направила каквото може с физиотерапия. 

Бобоков обяви, че е имал колебание дали да плати гаранцията си от 2 млн. лева. 

"Това е гавра. Няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, но те ми предлагат по-леката срещу 2 млн. лева", заяви бизнесменът.

Той отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или да са финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобно - неща, които се твърдят от прокуратурата, а един от свидетелите е бивш директор в едно от дружествата му.

"Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материала по този повод, е много лесно да я намери - в "Митници", в "Околна среда"", каза Атанас Бобоков.

Двамата отрекоха някога да са се занимавали с боклуци за горене, като бе споменат друг бизнесмен - Христо Ковачки, който бил в този бизнес.

Заради обвиненията, отправени в студиото от братята, водещата Мария Цънцарова обяви, че бТВ кани за събеседници споменатите - Делян Пеевски, Бойко Борисов, Иван Гешев да говорят по темата.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове