БСП: Предсрочни избори – задача № 1

БСП: Предсрочни избори – задача № 1 - картинка 1
Снимка: БГНЕС

„Няма друга по-важна задача от предсрочното и незабавно прекратяване на мандата на сегашния парламент“

Няма друга по-важна задача от предсрочното и незабавно прекратяване на мандата на сегашния парламент, правителство и мнозинство. Това  каза председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов при представянето  на доклада си по време на XIII конференция на Софийската организация на БСП, предаде news.bg

Според Паргов е необходимо час по-скоро да бъде създадена политическа платформа и БСП да заяви освен като основна опозиционна сила и алтернатива на сегашното управление. Паргов бе категоричен, че след така формулираната главна политическа задача е необходим отговор на въпроса какво трябва да  променим, за да се приведем в готовност за спечелване на избори. Паргов подчерта, че след местните избори през 2015 г. БСП са пропуснали уникалния шанс да се свържат с хората на труда.

БГНЕС
Снимка: БГНЕС

"БСП дори и при сегашното си критично състояние продължава да олицетворява надеждата, че управлението на ГЕРБ може да бъде съборено и прекратено. Това не бива да се забравя нито за миг. През настоящата година ние ще избираме президент на всички българи и на левите и на десните. Никоя партия, с изключение на ГЕРБ, не може да постигне самостоятелен успех. Такава е горчивата истина", каза Паргов.

БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Той призна, че симпатизантите на левицата искат президент на страната, който да даде нова визия за националното спасение и развитие, да нормализира отношенията с Руската федерация. Те очакват държавният глава да не взима решения в ущърб на националните интереси и да бъде социално чувствителен към лишенията и страданията на хората.

Миков от своя страна подчерта, че в България има дезинтеграция на властите и продължават да се развиват процеси, които застрашават конституционните ценности. Според него не само БСП, но и останалите партии не са успели в запазването им, въпреки че столетницата е била част от демократичния дух при съставянето наТърновската Конституция, чиято 137-годишнина се чества днес.

Миков заяви, че БСП се е провалила в изграждането на социална държава, такава, каквато сме имали преди 25 години.

 

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове