БСП смирено вика Борисов в парламента да обясни за концесията на летище София

БСП смирено вика Борисов в парламента да обясни за концесията на летище София - картинка 1

Повикаха и министър Московски, той дойде

Смирено БСП кани премиера Бойко Борисов и транспортния министър да дойдат в НС за разглеждането на точката за концесията на летище София.

Драгомир Стойнев посочи, че левицата съвсем кротко кани министър-председателя да каже каква е необходимостта от отдаването на летището на концесия. 

Социалистът се пошегува, че червените викат Борисов кротко и спокойно, защото като му говорели левите рязко той се афектирал.

По-късно депутатите излязоха в почивка 15 минути, а министърът на транспорта Ивайло Московски пристигна в парламента.

Припомняме, от БСП ще обжалват във Върховния административен съд (ВАС) отказа на Министерство на транспорта да предостави информация на парламента за концесията на летище София.

Червените ще искат законови изменения, с които да се забрани отдаване на концесия на стратегическите обекти за националната сигурност. 

Припомняме, идеята за концесия на летище София бе възобновена веднага след формиране на третия кабинет "Борисов" и в началото на май 2017 г. Ивайло Московски обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет.

Месец по-късно Московски посочи септември 2017 г. като срок за възобновяване на процедурата, с международен консултант. Летище София е един от един от най-големите държавни активи, с изключение на енергийните. 

Това е втори опит летище "София" да се даде на концесия, след като процедурата бе спряна от служебното правителство на Румен Радев, като преди това имаше и обжалване в Комисията за защита на конкуренцията.

Синдикалните организации са против отдаването на концесия с аргумент, че държавата ще е само на загуба. Според плановете с приходите от концесия трябва да се оздравят Българските държавни железници.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове