Бунтовници в Сирия подписаха примирие с режима на Асад

Общият брой споразумения за прекратяване на огъня достигна 37

1/Над 1,2 хиляди бунтовници в сирийската провинция Дераа подписаха с властите споразумение за прекратяване на огъня, съобщи ТАСС.
Губернаторът на провинцията Мухамед Халед ал Ханус заяви пред журналисти, че повечето от присъединилите се към примирието бойци са от град Ебтаа. По думите на губернатора в най-скоро време тези хора, които доброволно са прекратили бойните действия, ще могат да се върнат към нормален живот. "Очакваме, че в близките дни ще бъдат подписани нови споразумения в рамките на процеса на национално помирение", заявил губернаторът на Дераа.

В преговорите с властите,

представлявани от началника на службата за сигурност "Мухабарат" в провинция Дераа, бригаден генерал Уафик Насер, участваха членове на опозиционната "Свободна сирийска армия", формирования на Бригадите Ал Ярмук и отреди на местната самоотбрана. В края на среща те документално засвидетелстваха отказа си от продължаване на бойните действия срещу официален Дамаск.

През изминалото денонощие с посредничеството на Русия бяха сключени споразумения за примирие със старейшините на селищата Зейзун и Тел-Гехаб в провинция Дамаск, с което общият брой споразумения за прекратяване на огъня достигна 37, отбелязва ТАСС.

Източник:БТА

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове