a_angry.png

Бурката е обида към мъжете!

Бурката е обида към мъжете! - картинка 1
Момичето в средата носи хиджаб, останалите са с никаб
Снимка: segabg.com
Бурката е обида към мъжете! - картинка 2
Снимка: clubz.bg
a_forgetful.png

Странно е защо те не се борят за правото да бъдат смятани за разумни, грижовни и мислещи същества?!

Проблемът с носенето на забрадки в училище не е същия, като с носенето на бурка. И не се правете, че не схващате разликата!
И двете са свързани с правата на човека, но има разлика за чии права говорим - на жените или на мъжете.

Забрадките са право на жените да показват принадлежност към определена общност,

както и право в XXI-ви век да живеят по правила от друга епоха. Може не всички да разбират едно такова желание, но си е тяхно право.

clubz.bg
Снимка: clubz.bg


Бурките са съвсем друга бира!

Те са публична обида към човешкия род, защото отказват правото на обществото да е еволюирало от стадо разгонени маймуни нагоре.
Криенето на жените от хилядолетия е форма на ограничаване на правата им (като например правото да усетиш вятър в косите и слънце по кожата) в името на тяхната безопасност. Този начин на мислене априори приравнява мъжете с нерези, неспособни да си сдържат нагона при вида на кичур коса или гола китка... !?
Това е

грубо нарушаване на правата на мъжете да бъдат признати за разумни, грижовни, мислещи индивиди от вида Homo Sapiens,

способни съзнателно да контролират действията си и е много странно, че те сякаш не искат да се борят за това си право. Иначе, би трябвало много да се обиждат от опаковани с цел безопасност жени край тях... Нали?
***

P.S. 

Самата тема за забрана на бурките в България очевидно се използва като медийна завеса, маскираща далеч по-важни и ЛИПСВАЩИ в момента дискусии.

Като отказа от всякакви реформи (в коя да е сфера!), неефективните действия срещу корупцията, слабата държавност и главоломно растящите дългове например.

И сума други неща, дето би трябвало ежедневно да обсъждаме публично, та белким с приказки побутнем поредното правителство да спре да си бърка в носа и да се занимава единствено със собственото си добруване.
Вместо това,

медийно налагани теми, като бурки, забрадки, "майчин" език по телевизията, дрога в дискотеки, пушене в ресторанти и т.н., запълват цялото време на новини, коментари и анализи!

Добре че поне се отървахме от медийните дъвки "Южен поток" и АЕЦ Белене... Кой знае докога!
Да, и това е важно, но дреме му на бай Иван от Чапръчане имамът на Баня Башъ с колко децибела пее в 5 часа, при положение, че пенсията му не стига за ток и лекарства едновременно, най-близкият лекар е на 50 км, двамата му сина са се запилели по света да берат портокали, а оставеният за отглеждане при него внук учи по неграмотно написани учебници!

И няма на кого да се оплачеш, освен на арменския поп! Защото не само пенсионната, социалната, здравната и образователната системи не вършат работа -  правосъдната също е на трупчета и работи само за интересите на шепа тарикати.

Сред които бай Иван не е!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове