Бус се вряза в мюсюлмани пред джамия в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бус се вряза в мюсюлмани пред джамия в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ) - картинка 1

Един човек е загинал, осем са ранени, полицията разследва атентат за отмъщение

Бус връхлетя върху пешеходци в североизточната част на Лондон, се казва в съобщение на Скотланд Ярд.

Инцидентът стана в района на улица „Севън систърс роуд”. Няколко души са пострадали, а най-малко един е загинал на място. „Обаждането в полицията е постъпило 20 минути след полунощ, след като автомобил е блъснал пешеходци. На мястото на инцидента са открити няколко пострадали”, се казва в съобщението.

Първоначално беше съобщено за един арестуван, а след това медиите добавиха, че атакуващите са били трима, един от които е арестуван.

Според появили се по-късно данни, вероятно става дума за атентат за отмъщение, извършен от крайни британски националисти.

Според мюсюлманския съвет, представителната организация на мюсюлманите във Великобритания,  инцидентът е станал пред джамия. Пострадали са над 10 души. Очевидец съобщи за хора, които лежат на земята.

„Съобщиха ни, че бус е блъснал вярващи, докато излизали от джамията във Финсбъри парк. Нашите молитви са за жертвите”, се казва в съобщение на организацията, пише БГНЕС.

В свещения за мюсюлманите месец Рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ. 

"Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", заяви в декларация министър-председателят Тереза Мей.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е силно шокиран от нападението. "Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие", заяви Корбин.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове