Бъдещата първа дама- Мелания Тръмп?

Бъдещата първа дама- Мелания Тръмп? - картинка 1
Снимка: The Telegraph

За дискретната съпруга на Доналд

4/ Манекенката, родом от Словения, се оказа най-верният поддръжник на Доналд Тръмп. Липсата на ясна представа как би изглеждала Мелания Тръмп като първа дама на САЩ не е случайна. Съпругата на Доналд Тръмп почти не говори по време на кампанията за това каква първа дама би искала да бъде, ако съпругът й спечели републиканската кандидатура и президентските избори, пише Лори Келман от Асошиейтед прес.
Тя казва, че тази дистанцираност е умишлена, за да може да се съсредоточи върху 9-годишния син на двойката – Барън.

Но ако той стане кандидатът на републиканците, манекенката, майка и полиглотка ще се изправи пред важни решения за своето семейство, живота си и възможното си положение в американската история. Гласуването на вътрешнопартийните избори започва само след седмица на 1 февруари в Айова.

Засега Мелания Тръмп е най-големият поддръжник на своя съпруг на публични събития. Тя е смайваща брюнетка, която носи изискани дрехи и често се появява публично, но рядко говори. Първата й поява в кампанията беше в Мъртъл Бийч, Южна Калифорния, през ноември, когато кандидатът извика семейството си на сцената по време на митинг. Тръмп се обърна към Мелания, която е третата му съпруга, и я попита дали иска да каже нещо.

Тя пристъпи към микрофона и вдигна своя палец с маникюр над елегантното си рамо. "Не е ли той най-добрият?", попита 45-годишната г-жа Тръмп на английски със силен акцент. "Той ще бъде най-добрият президент в историята. Обичаме те!" Подобно на своя съпруг тя не е склонна да прави сдържани изказвания.

Докато неговите поддръжници надаваха бурни възгласи, Доналд Тръмп я целуна и беше чут да казва: "Благодаря ти, скъпа. Много хубаво."

Така присъстващите надзърнаха за първи път толкова отблизо в живота на двойката, която наскоро отпразнува 11-ата годишнина от сватбата си. Тяхната връзка започнала поне шест години по-рано - още през 1998 г. на празненство в Манхатън, на което наскоро разделилият се с втората си съпруга Тръмп попитал 24 години по-младата от него Мелания Кнаус, която тогава била фотомодел, за нейния телефонен номер. Тя казва, че го отрязала, защото той имал компания същата вечер.

На следващата година те вече бяха двойка. Тръмп се опитваше да спечели кандидатурата на Партията на независимостта и реформата за президентските избори през 2000 г. Неговата приятелка беше питана как се вижда, ако някога стане първа дама.
"Ще бъда доста традиционна", каза тя пред в. "Ню Йорк таймс". "Като Бети Форд или Джаки Кенеди."

Дали сега тя ще стои така високо над политическите разправии, както се извисява триетажният апартамент на двойката с изглед към Сентрал парк? Това до голяма степен зависи от семейство Тръмп, но те не бързат да решат.

Г-жа Тръмп отхвърли чрез своя говорителка искане за интервю на Асошиейтед прес.
Ето накратко какво знаем:

Мелания Тръмп може да бъде първа в американската история в много отношения: тя може да бъде единствената първа дама, която е трета съпруга на президент, и първата, родена и израснала в комунистическа страна, казва историкът Карл Антъни от Националната библиотека на първите дами. Тя почти със сигурност е показвала повече плът от всяка друга първа дама на САЩ - през 2006 г. се появи в сп. "Вог" в напреднала бременност по златни бикини на стълбите на частния самолет на съпруга си.

Към 2016 г. Мелания Тръмп е омъжена, има дете и заема доста по-традиционно положение като съпруга на кандидат. Тя не може да стане първата президентска съпруга, родена в друга страна - такава е Луиза Адамс, която е родена в Англия. Не може да стане и първата първа дама, омъжила се за разведен мъж - такава е Нанси Рейгън. А може да бъде третата първа дама, работила като професионален фотомодел - след Пат Никсън и Бети Форд.

Специалисти по първите дами казаха, че засега Мелания Тръмп постъпва разумно, като не са набива на очи, особено ако не се чувства удобно да говори за политика. Те обаче казаха, че в крайна сметка ще бъде мъдро, ако тя обогати познанията си. 

Мелания Тръмп е учила дизайн и архитектура в Люблянския университет в Словения, следователно може да се застъпва за опазване на историческото наследство. Възможно е тя да разшири благотворителната си дейност. Даже нейното изискано държание на модел и владеенето на много езици може да бъде предимство за съпруга й, който говори само английски, по време на държавни приеми и други социални прояви в Белия дом.

Доналд Тръмп подсказа, че дъщеря му Иванка може да бъде необичайно важна за дъщеря на президент. Той на драго сърце посочва Иванка, когато го питат чий съвет цени. Именно тя, а не Мелания представи баща си, когато той обяви своята кандидатура. По време на почивките на републиканските дебати Доналд Тръмп се съвещаваше именно с Иванка, която е едно от петте му деца.

Въпреки своята предпазливост в публичните изяви Мелания Тръмп последователно показва едно нещо - че е повече от аксесоар. "Имам собствено мнение", каза тя в публикувано този месец интервю за сп. "Харпърс базар". "Аз съм самостоятелна личност и мисля, че съпругът ми харесва това в мен."

Бележка за снобите от властовите среди във Вашингтон: не очаквайте Мелания Тръмп да се примири със снизходителността.

При посещение в извисяващия се над Манхатън триетажен апартамент на Тръмп един от участниците в неговото шоу "Стажантът" казва на Мелания: "Вие сте много голяма късметлийка."

"Благодаря", отвръща със сияйна усмивка Мелания с чаша шампанско в ръка. "А той не е ли късметлия?"

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове