Бъдеще на улицата

Бъдеще на улицата - картинка 1
Снимка: People of Sofia

60% от пенсионерите в България живеят с под 300 лева…

5/Бедността ни следва навсякъде! Днес се поояви в социалната мрежа поредната сърцераздирателна снимка, която предизвика много умиление у нас. Тя е  публикувана на станицата на „People of Sofia”.

На снимката се вижда стара баба, седнала на земята. До нея стои, подпряна на стената табелка с надпис „Моля ви, помогнете да си взема лекарствата. Бог да ви поживи“. Старата жена посяга към купичката с монетите и именно този момент е уловил фотографът.

Е, няма такава държава! Такива снимки сякаш ни връщат в грубата българска действителност, плясвайки ни поредния шамар. И, така, единственото, което можем да направим, е да се питаме защо са заслужили така участ.

Знаете ли, че 60% от българските пенсионери живеят много под прага на бедността. Да, точно така, нашите баби и дядовци тънат в мизерия. А, утре може и ние да последваме тази участ. Но, това е положението! Важното е онези 240 в Парламента да са сити, пък нас – кучета ни яли… А, днес господин Калфин пък си бил поръчал за ведомството 10 автомобили на стойност 720 млн. лева. Е, да после се бил отказал от обществената поръчка, но чак след като медиите раздухаха информацията.

Пък и ние не сме убедени, че след време няма да се купят „по другия начин“, нали тъй?

И докато социалният ни министър се чуди какви „поръчки да вземе“, ние ще срещаме всеки ден подобни снимки като тази с бабата. Снимки, изпълнени с болка и със състрадание. И тук идва въпросът: „Това ли заслужава един възрастен човек?“ Да няма пари да си купи лекарства и храна?

Да брои жълтите стотинки, при положение, че цял живот е работи за тази държава?

Е, господа политици, доволни ли сте, че докарахте нашите родители до просяшка тояга. Надяваме се да се чувствате отлично, да си приемате законопроектчета в НС, да си пийвате кафенцето и да се поздравявате за успехите. Защото за 26 години много успехи имате, то не беше външен дълг от милиарди левове, то не беше увеличаване бедността с големи проценти. Кажете сега, кой друг духа супата повече от нас?

Добър вечер, читателю, спиш ли? Защото някои отвън не само че не спи, а страда, защото не се знае дали ще изкара нощта!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове