Българин купил имот за $34 млн. в Бевърли хилс?

Българин купил имот за $34 млн. в Бевърли хилс? - картинка 1

Кой е Христо Йорданов Христов?

Огромно имение в Бевърли хилс е било продадено завчера за 34 640 000 долара, което е най-голямата сделка за годината с жилищен имот в града, съобщи "Варайъти".

Самоличността на купувача както обикновено е замаскирана и все още не е официално потвърдена. Но според списанието има някои следи - първо, изглежда очевидно, че купувачът е чужденец; второ, имението е придобито от юридическо лице, свързано с Христо Йорданов Христов; трето, това или е един изтъкнат търговец на оръжие от България, или негов едноименник.

От американското списание няма потвърждение на това кой е реалният купувач и дали "Христо Христов" не е само подставено лице. Сделката е използвана и като повод да се обърне внимание, че докато цифровизацията и разкрития като "Досиетата от Панама" оставят малко неосветени места, сегментът на елитните имоти става все по-потаен.

Справка в базата данни opendata.government.bg показва, че български гражданин Христо Йорданов Христов е един от директорите на софийската компания "Сейдж консултантс" АД, която в предмета на дейност е вписала при регистрацията си "вътрешна и външнотърговска дейност с оръжие, боеприпаси и със стоки и технологии с възможна двойна употреба". Възможно е тази фирма да има предвид и Variety, когато говори за български оръжеен търговец.

Модерната сграда с разгърната площ от над 1300 кв.м е завършена през 2014 г. и е обявена през 2015 г. за продан за 55 млн. долара, но през август 2017г. вече се предлагаше за 45 млн. долара. Зад проекта стои бившият израелски военен Гал "Гала" Ашер, който през последните години се прочу с няколко сделки на изключително луксозни имоти, включително една от тях за над 100 млн. долара. Представител на купувача е Джим Хекенбърг от Rodeo Realty, един от водещите посредници в Бевърли Хилс за подобни имения.

Имотът на Oxford way 916 е точно зад хотел "Бевърли Хилс" и според описанието има фоайе с височина над 7.6 метра, 25-метров "компютризиран водопад със светлинно шоу, който е може би най-зрелищното подобно съоръжение в района", голяма външна беседка, киносалон, конферентна зала и паркинг за 20 автомобила. Сградата е със 7 спални, 11 бани, голям басейн с морска вода, 3 камини и "страхотна гледка към града".

"Оръжеен търговец" от България се появи като купувач на имение в Бевърли Хилс
 Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, "така че Христов - или който действително е купил този колос - е сключил добра сделка, но, разбира се, това зависи от гледната точка", заключава "Варайъти", съобщава БТА. 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове