България - открийте себе си: плаж Камчия

България - открийте себе си: плаж Камчия - картинка 1

Човек е човек, когато е на път!

В продължение на няколко уикенда ви показваме различни райски кътчета, пръснати по цялата родина. Днес ще ви водим край морето! И по-точно в област Варна, по поречието на река Камчия.

Плажната ивица на курортен комплекс Камчия е една от най-обширните на Българското Черноморие. На север започва от къмпингите Рай и Романтика, а на юг опира Черни нос. Самата ивица е разделена на три плажа, всеки от които е покрит с фин златист пясък и предлага чудесни условия за летен туризъм.

Плаж Камчия, който се намира в едноименния курорт е всичко онова за което мечтаят повечето туристи – свободно пространство, спокойствие, чиста вода и много слънце.

Едно от основните места, което отличава този плаж от останалите е естествената красота и зеленина на района, липсата на платени чадъри и шезлонги, които да запълват цялата ивица и разнообразни възможности за забавление.

Тук ще откриете доста закътани и усамотени кътчета, които са недокоснати от човешка ръка. На плажа може да играете плажен волейбол или футбол, да строите замъци или да се излежавате с часове и почивате пълноценно.

Плажната ивица не е препълнена със заведения и ресторанти. Ще останете изненадани, че там работи само едно капанче, където се предлагат ястия като кюфтета, кебапчета и цаца на много ниски цени.

В района на плажа има отлични условия за палаткуване, но също са изградени и бунгала и хотели, в които да отседнете.

Местността със сигурност ще ви хареса, защото е тихо и красиво, а цените са ниски в съпоставка с другите курорти по морето. Освен това плажовете не са пренаселени, а това е предпоставка за по-чиста вода и плажна ивица.

На плаж Камчия няма големи възможности за практикуване на водни спортове, но пък ако сте мераклии може да покарате джет или да се разходите с лодка. Плажът е уникален, ако имате деца и се чудите къде бихте могли да отидете на почивка с тях. Хубавото е, че и вие ще може да се насладите на хубави мигове на морето, докато децата ви си играят и забавляват на воля.

Водата там е толкова бистра, че чак се вижда морското дъно, което е полегато и няма резки промени в дълбочината му.

Лято е, така че повечето от нас ще заминат на моренце. Нашата препоръка към Вас е да посетите плаж Камчия! Няма да съжалявате!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове