Българските превозвачи показаха мускули при отворена граница

Българските превозвачи показаха мускули при отворена граница - картинка 1
Снимка: economic.bg

След като в събота премиерът Борисов се закани на гръцките фермери с ответни действия, днес това направиха и от БАСАТ

9/Готови сме да блокираме на свой ред всички граници, ако забележим и най-малката проява на некоректност от страна на гръцките фермери. Това заяви пред „Фокус“ председателя на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски. За момента проблеми на българо-гръцката граница няма, но българските превозвачи остават в готовност за контрапротест.

В събота премиерът Бойко Борисов даде срок от два дни на протестиращите да приключат “това безобразие по българо-гръцката граница”. В противен случай се закани да пропусне срещата между Европейския съюз и Турция и вместо това да отиде на границата. Борисов обясни, че е предал на външния министър Даниел Митов да се свърже с Европейската комисия и с Европейския съвет, за да ги уведоми, че България не може да обсъжда каквито и да е теми, свързани с Гърция, ако пунктовете ни са блокирани. От Съюза на международните превозвачи изразиха своята готовност да започнат контрапротест, в случай че гръцките фермери не премахнат блокадата най-късно до 9 часа сутринта днес. Превозвачите уточниха, че блокадата ще обхване всички пунктове, освен на границата с Гърция, а и на тази с Македония. Още в събота сутринта пунктовете бяха отворени за преминаване на всякакъв вид превозни средства освен пункта „Илинден-Ексохи“, през който не се пропускаха товарни автомобили. По-късно и този пункт беше освободен.

Транспортните компании остават в готовност за ответни действия със спиране на всички товарни превозни средства, които возят земеделска стока с гръцки произход, както минаването през България, така и влизането в самата България.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове