CAЩ и Kитaй "пocтaвиxa тъpгoвcĸaтa вoйнa нa пayзa"

CAЩ и Kитaй "пocтaвиxa тъpгoвcĸaтa вoйнa нa пayзa" - картинка 1

В началото на валутния пазар в понеделник доларът покачи стойността си

В началото на валутния пазар в понеделник доларът покачва стойността си, след като в неделя американският финансов министър Стивън Мнучин заяви, че Вашингтон и Пекин "са поставили търговската война на пауза", пише money.bg.

По думите му в резултат на двустранните преговори двете страни на практика са се отказали от идеите за взаимно повишаване на митническите тарифи. Икономическият съветник на Тръмп, Лари Кудроу, също подчерта, че споразумението, което двете делегации са сключили в събота, създава основа за решаване на проблема с дисбаланса в търговията.

Тези коментари и съживиха надеждите за отслабване на напрежението в търговските отношение между двете най-големи икономики в смета. Благоприятната новина за глобалната икономика и всички пазари отново възбудиха апетита към риска на инвеститорите.

Днес сутринта американската валута расте спрямо японската с 0,5% - до курс 111,35йени за долар, като обнови максимума си от четири месеца насам.

Еврото поевтинява с 0,2 процента до $1,1749, след като преди това бе спаднало до после снижения до нивото $1,1743 - най-нисък курс на общата валута към американската от за последните пет месеца.

Британският фунт стерлинг днес губи 0,3 процента от стойността си до ниво $1,3439, падайки до минимален курс от края на декември насам.

Индексът на долар, който отразява динамиката на американските пари спрямо кошница от 6 основни световни валути, в понеделник сутринта расте с 0,2 процента, до 93,870 пункта.

Инвеститорите очакват в сряда публикуването на протокола от последното заседание на Федералния резерв, за да се ориентират дали има повече светлина около темповете на вдигане на основните лихви в САЩ до края на тази година.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове