Чао на бензиностанциите!

Чао на бензиностанциите! - картинка 1

Нови стартъп компании в Съединените щати, докарват и зареждат с бензина вашият автомобил, независимо кога и къде

Според изпълнителният директор на Тесла, Елън Мъск

момента, в който последната бензиностанция в света затвори врати, наближава.

Причината е увеличаването на броя на електрическите автомобили, които се движат по нашите улици. Само в списъка с желаещи да си закупят автомобил на Tesla,

в момента присъстват над 300 хиляди души.

Други експерти предричат, че до 2040 г. електрическите автомобили могат да се превърнат в основното превозно средство по улиците.

Междувременно докато чакаме момента, в който бензиностанциите, в техния класически вариант, станат безсмислени, американските компании създават стартъп компания, която променя и начина по който зареждаме гориво. Компаниите Yoshi и Filld, могат да заличат обикновените бензиностанции още преди хората да спрат да използват петрол.

Техният бизнес модел е много прост.

Всеки клиент може да призове, през мобилно приложение, цистерна, която да дойде и да зареди неговия автомобил, по всяко време, независимо къде се намирате.

Регистрираните абонати на Yoshi, плащат по 15 долара на месец, за удобството и получават отстъпка от 25 цента на галон. Клиентите, които не са абонати на компанията плащат по 30 цента на галон, над пазарната цена. Filld предлагат още по-добра оферта, само 5 долара за доставка, над цената на горивото в най-близката и най-евтина бензиностанция  в района.

Компаниите вече имат хиляди клиенти по западното крайбрежие на САЩ.

Те сами споделят, пред шофьорите, които ги обслужват, че не обичат бензиностанциите, твърде претъпкани са, а останалите шофьори много често са нагли. Каквото и да крие бъдещето в САЩ, то най-вероятно в България ще се случи поне 50 години, след останалия свят.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове