Чаша вино има същия ефект като една тренировка

Чаша вино има същия ефект като една тренировка - картинка 1

Има добри новини за любителите на червеното вино, които в същото време искат да изглеждат добре

Има добри новини за любителите на червеното вино, които в същото време искат да изглеждат добре. Проучване показва, че пиенето на чаша качествено червено вино има същия ефект като една тренировка във фитнес залата.

Учени от Университета в Албърта (Канада) разкриха и каква е причината за това. В червеното вино се съдържа ресвератрол – вид естествен фенол, който се произвежда по естествен път от няколко вида растения.

Той се извлича от ципата на червеното грозде и други плодове, и е изключително полезен за човешкия организъм при прием в малки количества.

Водещият на проучването д-р Джейсън Дайк сподели, че тази съставка подобрява физическото представяне на човек, силата на мускулите и здравето на сърцето.

Известни са ползите от червеното вино, но не са много изследванията, които сравняват ефектите на виното и на тренировката в залата.

Ресвератролът може да се окаже ключът към успеха на хората, които искат да изглеждат добре, но не искат да се потят в залата. Магическата съставка освен това бори акнето, подобрява функциите на костите, намалява холестерола и буквално прави хората по-красиви

Експертите все пак съветват да не се прекалява с виното, за да не се неутрализират полезните свойства. Освен това физическата активност не трябва да отива на заден план. Дори да не искате да се потите във фитнеса, може да излезете на дълга разходка.

Физическа активност и чаша червено вино на вечеря е най-добрата рецепта за дълголетие и здраве.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове