Червеният площад на СССР никога няма да се срути!

Червеният площад на СССР никога няма да се срути! - картинка 1

Руснаците обичат диктатори…

5/Икономическото състояние на Русия е много лошо, според световните данни. Въпреки това повечето руснаци никога не биха казали нещо лошо за властта. Те ще започнат да Ви убеждават, че американските източници лъжат и че Путин е изключително добър държавник.

По принцип руснаците си обичат дикторските режими. Вземете пример със Сталин и Ленин. Те са били почитани от цяла Русия (СССР), въпреки политиката, която са водели.

Но, как изглежда всичко това през погледа на хилядите туристи, които ежеседмично посещават Русия?

Един английски турист разказва: „Бях там точно по време на честванията от годишнината на Втората световна война. Видях група руснаци, които развяваха знаменца с надпис „Да живее СССР“. Те бяха облечени в традиционните за Русия дрехи и носеха със себе си малки акордеончета. Изведнъж започнаха да викат „Путин е велик! Да живее Путин!
И продължава разказа си: Зад мен един възрастен мъж чак крещеше: „Президентът знае какво прави! Американските лъжи за „кръвожадната“ Русия са под всякаква критика! Мразим Съединените щати!

Русия е световна сила и Путин я направи такава!

Другoто интересно, което туристите, посетили Москва, разказват е, че руската столица не е типичната европейска такава, като например Париж  или Лондон.  На главния площад в Москва, примерно, липсва типичното разнообразие на магазини за сувенири, което е характерно за повечето европейски столици.  За разлика от това пък има доста магазинчета за ризи и фланелки с облика на Владимир Путин или шалове на местни футболни отбори. Друг пример: група актьори, преоблечени като най-големите руски управници, Ви дебнат края ъгъла на луксозен хотел близо до Червения площад.

Те питат всеки турист дали иска да се снима с „едни от най-великите владетели на Руската империя“.

В магазините също се усеща духа на президента. В един от най-големите московски молове ще може да видите спретнато облечени момичета, които предлагат на всеки „потенциален“ клиент да „дегустира“ новия парфюмен аромат на Путин.Обаче повечето световни специалисти са на мнение, че въпреки този „култ“ към президента, руснаците не живеят никак добре. „Международната политика, която води Русия, въобще не вълнува гражданите й.“, споделя израелски  политолог, живеещ в Москва вече 6 години.  И допълва:

„Колкото и да не Ви се вярва, хората тук са бедни вече. Да наистина, обичат Путин и това се усеща във въздуха дори. “Той допълва, че по неофициални данни миналата година около 20 хиляди руснаци са напуснали страната заради невъзможност да живеят нормаллно.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове