Червенокосите жени губят девствеността си по-късно

Червенокосите жени губят девствеността си по-късно - картинка 1

Голяма роля играят гените

Жените с естествен червен цвят на косата губят девствеността си по-късно от блондинките, поради специфичен ген, установиха британски учени, цитирани от в. "Метро".

Обикновено дамите пристъпват към първото си полово сношение на около 18-годишна възраст. Но това не важи за червенокосите. При тях не е развит генът CADM2, който е свързан със секса в по-ранна възраст. Той е отговорен и за по-рисковото поведение.

За сметка на това при червенокосите преобладава генът MRSA. Той прави жените прекалено раздразнителни. А това обяснява защо дамите с рижави коси се отдават на първи сексуални ласки в по-късен етап от живота си, в сравнение с блондинките.

Според автора на изследването д-р Пери освен културните и социалните фактори за къснотоизгубване на девствеността, голяма роля играят и гените.

"Определено можем да твърдим, че вариантът на гена CADM2, който контролира връзките в мозъка и мозъчната дейност, се асоцира с по-голямата вероятност за ранен секс на притежателките му и за повече деца през фертилния период на жената", изтъква д-р Пери, цитиран от БТА.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове