Четири килограма стотинки за две винетки

Четири килограма стотинки за две винетки - картинка 1
Снимка: БГНЕС

Протестиращи от Казанлък си купиха годишните стикери с няколко торби монети

9/Граждани от Казанлък изпразниха касичките си в знак на протест срещу скъпите винетки. Соня и Людмил, които бяха сред организаторите на протестите след повишаването на цената на пътните стикери, посетиха областното пътно управление в Стара Загора и платиха 2 годишни винетки с около 4 килограма жълти стотинки, съобщи БГНЕС. Служителят на АПИ приел парите на доверие без да ги брои, но поискал от двамата купувачи ЕГН. Такива данни не се изискват в 3000-те търговски обекти, от които може да се купят пътните стикери.

Организаторите на протеста за пореден път заявиха своето искане за по-ниски цени и валидност на винетката от датата на закупуване до същата дата на следващата година.

В края на миналата година кабинетът изненадващо увеличи винетките за леки автомобили, като годишният стикер скочи от 67 на 97 лева. Аргументът на регионалното министерство е, че така ще се съберат повече пари за ремонта на 20 хиляди километра републиканска мрежа. Решението обаче предизвика масови протести в цялата страна. Хората смятат, че новата цена на стикера не е реална заради лошото състояние на пътищата.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове