Четири вечни детски книжки и поуките от тях

Бягство в един вълшебен свят

4/

Детските книги са безценни. Всяка от тях е бягство в един вълшебен свят, свят на приключения и забавления. Те показват на децата ни света такъв, какъвто е около тях и такъв, какъвто може да бъде във въображението им. Книгите са чудесен подарък за Вашето дете. Избирайте внимателно и знайте, че всяка една от детските книжки освен много развлечение може да предложи на детето Ви ценен урок.

Подбрали сме 4 детски книжки, които са вечни – това са историите от нашето детство, тези, които днес четат децата ни и утре ще четат децата на децата ни. А ето и поуката от тях:

Патиланско царство

Тук вниманието е насочено върху това, че ние също сме били деца. Това, което днес преживява нашето дете и това, което го вълнува, а на нас ни се струва глупаво и маловажно, е било това, което е вълнувало самите нас преди толкова много години. Но много често го забравяме. Ран Босилек ни напомня, че белите, които днес правят децата ни, са същите, които и ние сме правили. Не трябва да го забравяме и не трябва да сме прекалено сурови към палавниците.

Пипи Дългото чорапче

Това необикновено момиче с червена коса и много лунички ни показва, че не трябва да се страхуваме да бъдем себе си, да бъдем различни. Ние не трябва да сме еднакви, защото не можем. Всеки от нас има своя уникалност

Емил от Льонеберя

Не поставяйте етикет „проблемно дете“ на малчугана, който е по-буен, по-палав и по-независим. Това дете може би се опитва да Ви покаже, че вече е пораснало и може да различава справедливостта от несправедливостта, редното от нередното. Действителността ни показва, че най-големите хулигани могат да станат най-известните изобретатели.

Малкият принц

Тук отново се напомня, че всички ние сме били. Прочитът на тази детска книжка винаги е индивидуален, тъй като тя е много философски насочена. Но тук именно се замисляме и откриваме какво за нас е самотата, приятелството и любовта.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове