Четирима в ареста заради съблеченото момче в автобус

Четирима в ареста заради съблеченото момче в автобус - картинка 1

Предстои да се реши за повдигане на обвинения

Четирима младежи са били задържани в ареста на Първо районно управление в София. Те за заподозрени, че са извършителите на нападението срещу 14-годишно момче в автобус в столицата преди няколко дни, съобщи Нова тв.

В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с екип на ЦСКА, а почти всички пътници и шофьора на автобуса се оказа, че са останали абсолютно безучастни в ситуацията. 

 

Днес следобед 14-годишното момче е било привикано в полицейското управление. Показани му били записите от камерите от автобус 404, в който стана инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани. Те ще останат в ареста за 24 часа, след което ще се реши за повдигане на обвинения. 

 

След унижението в автобуса, 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си. 

„Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки”, коментира пострадалото дете, цитирано от Нова.

За него причината за нападението е ясна - екипът на ЦСКА, с който е бил облечен, тъй като е състезател по самбо към клуба. По думите му извършитеите били ултраси на "Левски".

Денс след нападението младежът излиза да се бори в държавното състезание по самбо и печели сребърен медал. А учителите и трентьорът му са горди. Включително и заради това, че детето е запазило самообладание по време на инцидента и не е реагирало ответно на агресията, въпреки че тренира боен спорт, става ясно още от репортажа на телевизията.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове