Член на ВСС: Гешев ме заплаши в коридора, че ще стана общински съветник

Член на ВСС: Гешев ме заплаши в коридора, че ще стана общински съветник - картинка 1

Атанаска Дишева е нонстоп бомбардирана от сутринта

Атанаска Дишева - една от най-отявлените критици на Иван Гешев, хвърли истинска бомба на заседанието за избора му, след като около 13:30 ч бе дадена кратка почивка, предават от Клуб Z.

След приключването ѝ имаше кратко хвалечствено изказване на Боян Новански, а после Дишева взе думата и за пореден път обясни, че няма да гласува за Гешев. Но допълни:

"Само преди броени минути, в коридора пред тази зала в присъствието на г-н Цацаров и г-н Чолаков Гешев ми заяви буквално:

"Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера - от вас ще излезе прекрасен общински съветник.

Попитах - заплашвате ли ме?

А той каза: "Не, не" и се изсмя...

Заявявам, че приемам това като откровена заплаха и внушение пред моето бъдеще и като член на ВСС и като съдия.

Казвам това, за да подкрепя позицията си за липсата на професионални и нравствени качества у кандидата", завърши Атанаска Дишева.

От сутринта тя е постоянно "бомбардирана" откровено с намеци "за кого работите" от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, както и от подхвърлянията му, че "някои колеги трябва да платят тайминга на протеста" отвън. Кирилов дори и закрещя че ползва изявления "написани със същия почерк" като тези на Лозан Панов.

На което върховната съдийка му отговори, че е във ВСС, избрана от съдии.

Преди това тя напомни, че според нея още на първото изслушване кандидатът "показа невъзможност за толерантно отношение към колегите и то на фаза, на която неговата кандидатура на главен прокурор е все още на обсъждане. Пред тази зала и тези членове изрази явно неуважение и пренебрежение и си позволи обидно отношение".

Дишево вбесява кандидата и ръководството на прокуратурта още от предния път, като повтаря, че смята вълната от подкрепи на Гешев за манипулативна "с оглед идентичното им съдържаие и с подаването им от лица, които нямат такова правомощие".

Тя заключи изказването си със становището, че Гешев няма нито професионалните, нито нравствени качества за поста.

Впоследствие Лозан Панов взе думата и обяви, че Гешев има "склонност към саморазправа", а това го прави много опасен с огромните правомощия, които ще му бъдат предоставени. И че случаят с Дишева само доказва това, а "мълчанието на Цацаров и Чолаков след изказванто й също е показателно". 

Самият Гешев стои извън залата днес - той не е част от изслушването, но чака да бъде викнат да му съобщят резултата.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове