/СНИМКИ/ Чудеса и красота в изоставеното парижко метро

/СНИМКИ/ Чудеса и красота в изоставеното парижко метро - картинка 1

Изоставени помещения изпълнени с живот и изящество

Всяко изоставено здание притежава своя необятна романтика, и въпреки това те си остават просто рушащи се пространства, изпълващи обема на града.

Кандидат-кмет на Париж Натали Косюско-Моризе е размишлявала над тези въпроси и е стигнала до извода, че изоставените метростанции могат да бъдат превърнати в много по-удачни помещения. За да докаже твърденията си, с помощта на двама архитекти Косюско-Моризе създава интересни проекти за преобразяването на пустеещите съоръжения, които са част от предизборната й кампания.

Между най-оригиналните идеи са тези: 

Басейнът

Нощният клуб

Ресторантът ... и то какъв

Театърът 

Арт-галерията

Към днешната дата в Париж има 8 изоставени метростанции. Едната от тях, открита през 1906г. и функционирала до 1936г., днес се използва като склад или помещение за проверка на техниката от компанията оператор на парижкото метро. Именно тази станция лежи в основата на проекта.

Въпреки, че са изоставени, някои от станциите и сега си намират занимание. На спирка St. Martin са заснети част от сцените във филма на Ридли Скот "Прометей". А в станция "Porte des Lilas" през 2007г. се провежда изложба. Оттогава станцията се използва спорадично за заснемането на рекламни клипове.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове