COVID-19 карантината в Германия ще пада постепенно след 19 април

COVID-19 карантината в Германия ще пада постепенно след 19 април - картинка 1

Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи

Германия изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и система за бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, съобщава Ройтерс.

Планът за действие ще трябва да стартира от 19 април, от тази дата във федералната република карантинните мерки ще се вдигат и животът отново трябва да започне да тече нормално.

"Все още не е дошло времето да се говори за отпускане на правилата на коронавируса. Федералното правителство "интензивно" мисли за това как ограниченията за излизане могат да бъдат постепенно облекчени. Не е подходящо обаче да се посочва време за това сега", каза канцлерът Ангела Меркел.

Опазването на здравето определено ще бъде на преден план предупреди тя и добави, че мерките със сигурност ще бъдат премахнати постепенно.

Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи. Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.

За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80 процента от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.

Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове