ЦРУ обявява свободна позиция за... библиотекар

ЦРУ обявява свободна позиция за... библиотекар - картинка 1

Годишна заплата - 100 000 долара. Къде е бутонът "кандидатствай"?

7/ Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ не наема само шпиони. В момента в ЦРУ има свободна позиция за библиотекар, пише profit.bg

Заплащането е отлично. В обявата е посочена годишна заплата между 50 864 и 118 069 долара, което е над обикновения годишен доход на американските семейства. Заплащането също така не е много по-различно от това, което получават някои служители в ЦРУ, занимаващи се с разузнаване.

Позицията също така предлага и някои други възможности. Освен че ще носят отличителните характеристики на служители на ЦРУ, "библиотекарите също така ще имат възможности да действат като информационни експерти в офисите на ЦРУ и избрани разузнавателни агенции." В превод това означава, че може да се отворят възможности в стил Джеймс Бонд за тези, които желаят.

Подходящите кандидати за работа трябва да имат магистърска степен, предишен опит като библиотекари и трябва да преминат сериозна проверка на техния произход и минало. Това включва медицински преглед, психотест и тест на детектор на лъжата. От ЦРУ също така казват, че кандидатите "като цяло не трябва да са използвали забранени субстанции в последните 12 месеца." Библиотекарите играят "съществена роля" в събирането на информация и завеждането на материали на ЦРУ.

За правителството в момента работят над 1 400 библиотекари. Нивото на безработица в САЩ в момента е 4.9%, което според мнозина означава пълна заетост. Компаниите, а вероятно и правителството, твърдят, че имат проблеми с намирането на квалифицирани служители. Перспективите за работа за библиотекари са прилични, но не са страхотни. От Министерството на труда прогнозират "по-бавен от средния ръст" за тази позиция.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове