ЦРУ разсекрети доклад за човека, който чете мисли /СНИМКИ+ВИДЕО/

ЦРУ разсекрети доклад за човека, който чете мисли /СНИМКИ+ВИДЕО/ - картинка 1

Чували ли сте за Юри Гелър - човекът, който огъва лъжици с мисълта си и едно от горещите имена в областта на телекинезата?

Чували ли сте за Юри Гелър - човекът, който огъва лъжици с мисълта си и едно от горещите имена в областта на телекинезата?

Гелър е и една от основните фигури в тайната програма на ЦРУ "Старгейт", а смайващи кадри от експериментите на агенцията с него бяха публикувани наскоро в качения онлайн разсекретен масив на американското разузнаване, пишат от Offnews.

В далечната 1973 г. Гелър е отведен в Станфордския изследователски институт, където експерти се опитвали да преценят дали той наистина има паранормални способности и какви ползи биха донесли те за разузнаването. Експериментът продължил осем дни.

Според документите по време на опитите Гелър е бил в затворена стая. В друга стая човек рисувал значението на случайни думи, взети от речник. След като рисунката е била завършена, изследователите я залепяли на стена извън стаята на Гелър и той трябвало да опише това, което е било скицирано на листа..

Една от думите била "фишек". Отговорът на Гелър бил почти светкавичен: Цилиндър с шум, идващ от него. "Неговата рисунка, относно бушона беше барабан, заедно с редица цилиндрични обекти", пише в доклада.


Втората дума е "bunch"(китка) и ученият нарисувал грозд. Според документа "незабавната реакция Гелър била, че е видял “капки вода, излизащи от картинат ", а впоследствие започнал да говори за лилави кръгове. Най-накрая казал, че е съвсем сигурен какво има на рисунката и нарисувал грозд. И двете двете картини имали по 24 зрънца грозде.

На втория ден от експеримента Гелър понякога само частично е рисувал правилно рисунката. Водещи учени вярват, че той не е рисувал това, което другите са нарисували, а това, което те са си представяли, когато са прочитали думата.

През седмицата експериментите са били местени в различни стаи, а също така са се провежали телепатични проучвания "на дълги разстояния". Учен, който се намирал на Източното крайбрежие, нарисувал картина, която Гелър е успял да възпроизведе частично в Калифорния.

След серията тестове учените от ЦРУ заключили, че Гелър "демонстрира паранормални способности по убедителен и недвусмислен начин" и че сетивата му са развити извън познатите на науката способности.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове