ЦСКА отново в "А" група от лятото?

ЦСКА отново в "А" група от лятото? - картинка 1
Снимка: gong.bg
ЦСКА отново в "А" група от лятото? - картинка 2
Снимка: big5.bg

Армейците с два възможни варианта за завръщане в елита

Пред ЦСКА има два варианта да играе отново в професионалния футбол, предаде Sportal.bg .

Единият от вариантите  ще е вече познато лице, някой измежду Гриша Ганчев или Васил Божков  или евентуално неизвестен трети бизнесмен. Изплащането на задълженията на ЦСКА могат да бъдат разсрочени за срок от 5 до 10 години.

При ангажирането на някой бизнесмен  с ясната идея и намерение да работи за оздравяването на клуба, той ще получи ПФК ЦСКА от синдика и през следващият сезон феновете на българският футбол ще могат да се радват на вечното дерби.

Имало е разговори с представители от ръководството на футболният съюз и хора от висока държавно ниво, които са дали ясно съгласие и намерение за подкрепа на подобно начинание.

Вторият не безизвестен вариант е все по-коментираната възможност за сливане между ЦСКА и Литекс. Ръководството на футболният съюз нямат нищо против на подобен сценарий, при който Литекс ще стане ЦСКА, а от своя страна новосформираният клуб ще носи историята на ловчанлии. Ако бъдат  покрити зададените  изискванията от БФС към клубовете кандидати за „А“ група, то тогава от есента ще гледаме изявите на новото дружество.

big5.bg
Снимка: big5.bg

Основният проблем ще бъде с реакцията на другите клубове-участници в „А“ група, които при всички положения няма да останат очаровани от подобна развръзка на случая с ЦСКА.

Предвид също така възникналите дебати и противоречия относно темата обединение или на чисто от долните дивизии между феновете на ЦСКА, не е маловажен и въпроса, доколко феновете на армейците биха припознали и се идентифицирали с един новосформиран клуб.

/36

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове