Цветан Василев: „ДП“ са личните задължения на Делян Пеевски към банката

Цветан Василев: „ДП“ са личните задължения на Делян Пеевски към банката - картинка 1

Делото КТБ продължава с адвокатските въпроси към основния свидетел Бисер Лазов

Под инициалите „ДП“ са записани личните задължения на Делян Пеевски към КТБ. Това съобщи чрез писмо до съда банкера Цветан Василев на поредното съдебно заседание в спецсъда.

То бе прочетено от неговия защитник Константин Симеонов. Припомняме, че прокуратурата отказа да разпита банкера с мотива, че това ще "попречи на разкриването на обективната истина".

В писмото си от днес  Василев изброява много случаи с кражби. Описва  и опитите за придобиване на активи от банката. Говори за основният свидетел на прокуратурата Бисер  Лазов и твърденията му. Иска съдът да изиска всички справки изготвени от Лазов, в които се виждат движенията на пасиви и активи.

Докато защитникът четеше писмото, съдът изкара навън Бисер Лазов. След това процесът продължи с въпроси на защитата към него.

Инициалите "ДП" изплуваха наскоро от документ по делото КТБ. Бисер Лазов призна, че го е писал, но не знае какво означава "ДП". За капак в скандалния документ се оказаха и инициалите на майка му Ирена Кръстева.

Днес делото КТБ продължава в специализирания наказателен съд. Очаква се адвокати да задават въпроси на основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов.

В продължение на няколко месеца Лазов говори за връзката с банкера Цветан Василев, като през цялото време повтаряше едни и същи тези. Голяма част от казаното, обаче не се припокрива с други доказателства. Очаква се днешното заседание да бъде интересно, той като на бял свят ще излязат връзки на известни имена с банката.

Източник: FrogNews

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове