Цветанов "краде" активисти и на СДС

Цветанов "краде" активисти и на СДС - картинка 1

В неделя бившият зам.шеф на ГЕРБ дава старт на политическия си проект, с който ще се яви на парламентарните избори

След като започна да "обезкървява" ГЕРБ в Югозападна България, бившият зам.шеф на партията Цветан Цветанов е "откраднал" и 300 членове на СДС в Пловдивско. Те са били подали документи за членство във формацията на Цветанов - "Републиканци за България", съобщава за "Сега" активистът на сините Георги Пилев.

"Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС", обясни Пилев отлюспването.

Той обясни, че хората в партията разглеждат като най-близък до техните идеали новия проект на Цветанов.

През 2019 г. ГЕРБ използва марката "СДС" при евроизборите. Александър Йорданов от СДС стана евродепутат като част от листата на партията, оглавявана от Борисов. От този момент СДС стои плътно до него, дори наскоро имаха обща конференция, на която стана ясно, че водят преговори за общо явяване на парламентарните избори.

В петък в Пловдив Цветанов анонсира още, че за "Републиканци за България" ще заложи предимно на млади и образовани хора.

Реално новият политически проект ще стартира реално на 20 септември - неделя. Тогава ще има среща с хората, които са част от Инициативния комитет и които ще приемат учредителна декларация. Официалното учредяване ще е на 27 септември, когато ще бъде гласуван уставът и органите за управление на новата партия.

"Над 60 % хората в Инициативния комитет, които са около 100, са нови лица и въобще не са се занимавали с политика, но изповядват евроатлантическите ценности. Само от 5 до 7 души ще са бивши членове на ГЕРБ. Има страшно много млади хора", увери Цветанов. 

Според него в Инициативния комитет  ще има хора от всяка една точка на света.

Цветанов каза още, че в рамките на няколко месеца политическият проект вече има изградени структури с почти над 70% покритие в Пловдивско. На национално ниво, ядра са създадени в 70 % от страната. 

"Искам да възприемате „Републиканци за България“ не като проектът на Цветан Цветанов. Това е проектът, който обединява център-дясно мислещите български граждани, това е проектът, който няма да бъде лидерски. Искаме да има реален политически живот и затова в бъдещия политически проект ще има изпълнителен съвет от над 30 души, за да може както експертизата, така и политическия опит да бъдат съвместявани", обясни Цветанов.

Пред БНР пък той отрече да има каквито и да било зависимости от ГЕРБ, както и да влиза в договорености с нейни представители за предстоящите парламентарни избори.

"Искаме да се подготвим много сериозно за предстоящите парламентарни избори, където си поставяме цели за изпълнение на управленска програма с ясни приоритети - енергетика, образование, съдебна система, туризъм и всичко, свързано с подкрепата за средния и малък бизнес", коментира още Цветанов.

От месеци Цветанов активно прави структурите на новата си политическа формация, отцепвайки най-недоволните активисти на ГЕРБ.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове