Да бъдеш секс робиня едва на 9 години...

Да бъдеш секс робиня едва на 9 години... - картинка 1
Снимка: AP

Историята на малкото момиченце, попаднало сред бойците на ДАЕШ

Това е историята на 9-годишна секс робиня на ИДИЛ. Да, звучи Ви като филм на ужасите, но за съжаление е истина.  Момиченцето е изнасилено от 10 дхихадисти и сега е бременно и естествено не е ясно от кого.

Медицински работник раззказва нейната история пред Independent. Той се представя под псевдоним Йосиф Дойд за по-сигурно. Дойд разказва, че детето е част от иракското малцинство на язидите, чийто бастион - иракския град Синджар, е в ръцете на ултрадикалните джихадисти от "Ислямска държава".

AP
Снимка: AP

Съществуването на тази малка кюрдска етно-религиозна общност днес е под заплаха, защото жените и децата им са вземани за секс робини. Много от тях се самоубиват, за да не обслужват господарите си... 9-годишната е една от жертвите им.

Малкото момиченце е транспортирано в Германия, след като се е разбрало, че е бременно. Там тя се лекува както физически, така и психически. Опасенията на лекарите обаче са дали момичето ще издържи, защото организмът й е твърде крехък, за да износи друго дете.

По данни на медицинския работник „Ислямска държава“ е освободил над 216 язиди от женски пол, сред които има 40 деца. Когато бременното дете е открито, то било „в много лошо състояние“ по думите му. „С момичето са блудствали поне 10-ма мъже. Повечето от тях са едни от най-добрите бойци или пък самоубийци, които получават момичета като награда за дейността им.“

Не си мислете, че освобождаването на язидите е следствие на добрата воля на радикалистите. Не, според Дойд това е по-скоро за назидание на цялата язидска общност, която не ги приема.

По всички язиди са открити следи от физически тормоз, а последствията от психическия едва ли могат да бъдат описани...

Миналата година 21-годишната язуидка Надя Мурад Баси Таха призова Съвета по сигурност към ООН напълно да унищожи терористичната организация Ислямска държава.Тя разказа как терористите от ИД отвличат, изнасилват и продават в робство жени и момичета от същата вяра, която е и нейната.

Във видео, публикувано в „Дейли мейл“,  се вижда, как терористите извеждат насила жени и дори малки момичета, за да ги направят сексуални робини.

Семействата и близките на жертвите не успяват да ги спасят и единственото, което им остава, е да се примират, плачейки и викайки...  Надя  била три месеца в плен и се спасява по чудо. Но, колко от нея имат този късмет? 9-годишното бременно момиченце определено ще остане белязано завинаги от зверствата на борците за Арабския Халифат.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове