Да довършим започнатото!

Да довършим започнатото! - картинка 1

Нищо не свидетелства за истинската любов на хората да конструират разни неща, повече от блокчетата на Лего

Пластмасовите играчки са включени в не един филм или музикален клип и са в основата на някои сериозни съвременни художествени проекти. Тази идея е на Ян Ворман, 26 годишен германец, който събира екип от доброволци на възраст от 3 до 40 години, помагащи му да изненада приятно минувачите. Работата му е изложена както в Европа, така и в Близкия изток и Русия. Посетил е над 10 града по света, попълвайки пукнатините с цветни Лего творения.Ворман има за цел да промени градската инфраструктура и да добави яркост, динамика и цветни тонове по улиците.  

Този модерен арт проект е проучване с необикновено предназначение. Легото, макар и просто играчки са също и полезни предмети. Те допринесоха в детството ни мечти по най-шареният и колоритен начин.

След неговата инициатива, можем да срещнем играчките Лего все по-често в ежедневието си.

Какво виждаме ние в творбите му?

Освен, че няколко парчета от строителя здраво държат цяла сграда, те олицетворяват и необходимостта ни да си припомним, че с малко цвят денят ни става много по-приятен и хубав. Дали трябва да извадим старите си кутии с Лего и да тръгнем по улиците да запълване пукнатините, които така и така зеят срещу нас?

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове