Да купиш конгреса на БСП?

Да купиш конгреса на БСП? - картинка 1

"Кой ще купи Конгреса?" е въпрос за 130000 лв.

Снимка: Фikov

Пиянството на едни делегати...

Задава се конгрес на БСП и веднага започва да се говори за едни пари. Спомняте ли си миналия конгрес?

Тогава отново

думите "председател на партията" и "пари" бяха събрани в едно изречение.

В ония времена обаче парите не бяха изчезнали от партийните каси. Налични си бяха и бяха смело употребени, за да бъде купен лидерския пост в БСП от Миков. Или поне така се говореше в средите на "червените кхмери"...

Cĸaндaлът ce paзpaзи cлeд изнeнaдвaщoтo пpизнaниe нa бившия шeф нa paзyзнaвaнeтo – гeн. Бpигo Acпapyxoв, ĸoйтo paзĸpи, чe виcш члeн нa БCΠ e пpeдлaгaл пoдĸyп нa Mиxaил Mиĸoв дa cе oтĸaжe oт битĸaтa.

Зaпoзнaти пpипoмнят, чe ĸaндидaтитe зa пpeдceдaтeлcĸoтo мяcтo тогава бяха 9 cлeд ocтaвĸaтa нa Cepгeй Cтaнишeв – Maя Maнoлoвa, Kopнeлия Hинoвa, Mиxaил Mиĸoв, Kpacимиp Πpeмянoв, Дpaгoмиp Cтoйнeв, Янaĸи Cтoилoв, Гeopги Гepгoв, Kpacимиp Янĸoв и Гeopги Kaдиeв

По време на развихрилата се буря Драгомир Стойнев разказа, че  е присъствал на срещата между Миков, другия зам.-шеф на партията Янаки Стоилов и Сергей Станишев, който разкрил схемата за подкуп. „Болно ми е и не приемам това, което става в партията ни -

все повече интриги и все по-малко политика.

За съжаление, това, което казва Бриго Аспарухов, е вярно", каза тогава Стойнев, но не назова имена. Янaĸи Cтoилoв потвъpди, чe имa cмътни cпoмeни зa cpeщaтa, но и той не каза имена.

В крайна сметка остана едно натрапчиво чувство, че „Човека с парите“ е Корнелия Нинова.

Сделката тогава не се състоя, бесепарите пиха по едно "Социалистическо пиво" и забравиха за случая.

Сега отново идва конгрес, този път кандидатите са 28!  Този път някой взе едни пари от касата на БСП и парите ги няма.

Отново тръгнаха версиите… и отново липсват имена.

Касиерката ги била взела, но тя ги била дала. На кой? Според нея, ги била изтеглила и ги предала на двама адвокати, външни за партията лица. Заговори се за една външна фирма, която ще брои гласовете за председател на този конгрес.

Една от  версиите е, че сумата е взета от приближен на някой от кандидатите за лидер в столетницата със знанието на член от ръководството.

Запознати твърдят, че тези адвокати май били от същата фирма, дето ще брои гласовете.

Някои дори стигат  по-далеч, като предполагат, че с тях са купени не цветя, както показват фактурите, а цели областни делегатски "оранжерии" за да гласуват както трябва на конгреса, след като Миков и екипът му до момента дори не са уведомили прокуратурата за липсата.

Какво крие от прокуратурата един бивш МВР шеф и сегашен председател на червените?

Задава се конгрес и затова въпросът "Къде отидоха едни 130 хил. лв?"  ще става все по-натрапчив.

За съжаление на хората от  БСП обаче, отговорът вероятно ще стане яснен едва след конгреса на партията майка. Пак ще пият по едно от  „социалистическото", но махмурлукът този път може да се окаже доста тежък.

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове