/СНИМКИ/ Да отидеш с бурка в общинския съвет

/СНИМКИ/ Да отидеш с бурка в общинския съвет - картинка 1

Съветникът Нина Гьошева от групата на Патриотичен фронт в Общински съвет - Пловдив отиде с бурка на сесията на градския парламент

Съветникът Нина Гьошева от групата на Патриотичен фронт в Общински съвет - Пловдив отиде с бурка на сесията на градския парламент. Така тя протестира срещу отхвърленото предложение да се забрани закриването на лицето на публични места. 

 

От охраната на Общинския съвет никой не ме спря, независимо че лицето ми беше скрито, никой не ми поиска документ за самоличност, коментира Гьошева. Общинският съветник и член на ръководството на ВМРО Александър Сиди прочете декларация по казуса.

В нея той защитава внесеното от Патриотите предложение за забрана на бурките, оборвайки мотива, че Съветът не може да го подкрепи, защото Пловдив е европейска столица на културата.

Нима Франция, Белгия и Швейцария не са европейски държави? В първите две носенето на такова облекло е забранено, а в третата е забранено дори строителството на минарета. Защото Европа е мултикултурен, мултиетнически, но светски континент, аргументира се Сиди, цитиран от ВМРО. Предложението ще бъде внесено отново за разглеждане в Общинския съвет.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове