Да разбереш, че родителите ти са руски шпиони!

Да разбереш, че родителите ти са руски шпиони! - картинка 1
Снимка: the gurdian

Разтърсващата история на Тим Фоли

Това е историята на едно момче, чиито живот се преобръща, когато разбира, че родителите му са руски шпиони. Тим Фоли навършва 20 години на 27 юни 2010. За да отпразнуват това събитие, родителите му завеждат него и по-малкия му брат Алекс на обяд в индийски ресторант недалеч от дома им в Кембридж, Масачузетс, разказва “The guardian”, цитиран от “webcafe.com”.

Братята са родени в Канада, но в последните 10 години те живеят в САЩ, заедно с родителите си. Баща им, Доналд Хийтфелд, е завършил Харвард и сега заема висш пост в конслултантска фирма в Бостън. Майката, чието име е Трейси Фоли, е отглеждала децата в продължение на години, а сега е агент по продажби на недвижими имоти.

Да се върнем на паметния ден – 20-годишният юбилей на Тим. След като се наобядва, семейството се връща у дома и отваря шампанско, за да отпразнува рождения ден на младежа.

На вратата изведнъж се почуква и майка му предполага, че са приятелите на рожденика, които са му приготвили изненада. На вратата обаче се появява отряд от въоръжени мъже, които извикват „ФБР, никой да не мърда“.

Първоначално Тим и брат му си мислят, че е станала някаква грешка, но в следващия момент униформените закопчават родителите им по подозрения, че са „агенти на чуждо правителство“.

Няколко дни по-късно братята разбират, че техните родители са руски шпиони, и не само това. Те са руснаци.

Мъжът и жената, които момчетата са познавали като мама и татко, наистина са техни родители, но имената им не са Доналд Хийтфелд и Трейси Фоли. Тези имена принадлежат на канадци, които са починали отдавна, а самоличността им е открадната от родителите.

Истинските имена на двамата шпиони са Андрей Безруков и Елена Вавилова. И двамата са родени в Съветския съюз, преминали са през обучение в КГБ и са изпратени в чужбина като част от съветска програма за тайни агенти под дълбоко прикритие, известни в Русия като "нелегални".

След това, те изграждат живот на обикновени американци. Двамата си остават активни агенти на СВР, наследника на КГБ. Оказва се, че те са предадени от руски шпионин, който е преминал на американска страна.

Към днешна дата Тим и брат му имат руски имена - Александър Вавилов и Тимофей Вавилов, макар че много от приятелите им все още използват старата им фамилия Фоли. Говорят руски достатъчно добре и не се срамуват, че родителите им са били руски шпиони.

„Все пак това са нашите родители. Те са ни родители и ние ги обичаме, каквито и да са били в миналото", заявяват двамата братя. Е, така де, родителят си е родител, трябва да ги обичаме такива, каквито са.
Историята на сем. Фоли е в основата на сценария на супер успешния телевизионен сериал на FOX "Американците".

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове