Да се хванем за зелено: Гъби с масло и копър

Да се хванем за зелено: Гъби с масло и копър - картинка 1

Иде пролет, скачайте на кантара!

Може и да не я виждате още, но пролетта чука на вратата! След няма и месец ще си търсите пак леките обувки, тънките пуловерчета и дънковите якета. 
А под тях ще проличат няколкото килограма, натрупани неусетно в дългите зимни вечери пред телевизора. 
Сега му е времето да се "хванете за зелено", т.е. да минете на по-леки манджи и да си влезете безпроблемно в пролетните панталони! ;)
В няколко поредни седмици ще ви покажем, как българската сезонна кухня продължава да е най-добрата диета, стига да си върнете уважението към нея. 
Днес ви предлагаме още една от нашите "зелени" рецепти, които ще ви помогнат да прескочите пролетната умора да се почувствате пълни с енергия в края на зимата. 
Всички продукти  са местни, намират се на пазара, а ястието е много вкусно!

Необходими продукти:

500 г гъби - печурки или други, по избор
1 глава лук
1/2 връзка копър
2 скилидки чесън, пресовани
90 г масло
1 с.л. олио
черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите на едро. (Ако са по-малки, може да ги оставите и цели).
В дълбок тиган загряваме маслото и олиото. Прибавяме лука и гъбите, и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.
След около 10 минути, добавяме чесъна и подправките.
Задушаваме за още около 10 минути, снемаме от котлона и поръсваме с нарязания копър.
Разбъркваме и сервираме.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове